Fon Perde seçimi nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Fon Perde seçimi nasıl olmalı?
  2. Fon Perde Pilesi kaça kaç olmalı?
  3. Pano fon perde nedir?
  4. En kullanışlı tül perde hangisi?
  5. Fon Perde yere değmeli mi?
  6. Fon perde hangi odalarda kullanılır?
  7. 1 e 25 pile nedir?
  8. Güneşlik boyu nasıl olmalı?
  9. Fon perde koltuk uyumu nasıl olmalı?
  10. Tül perde alırken nelere dikkat edilmeli?
  11. Fon perde alırken nelere dikkat edilmeli?
  12. Perde boyu ne kadar olmalı?
  13. Renso ne demek?
  14. Fon perde hangi kumaştan yapılır?
  15. Fon perde mi güneşlik mi?
  16. 1 e 25 perde Pilesi nedir?
  17. Sık Pile perde nedir?
  18. Tül perde ve güneşlik boyu nasıl olmalı?
  19. Standart perde ölçüsü nedir?
  20. Fon perde yere değmeli mi?

Fon Perde seçimi nasıl olmalı?

Fon perde seçiminde genellikle tül rengi beyaz olarak belirlenir. Beyaz renk birçok fon perde ile eşleşebilir. Yalnızca salonunuz değil evinizin her bölümünde fon perde kullanabilirsiniz. Seçim yaparken ise mobilyalarınızın rengini ve desenini göz önünde bulundurmanız gerekir.

Fon Perde Pilesi kaça kaç olmalı?

Dekor amaçlı kullanacaksanız enini geniş sipariş etmemeye çalışın ki gündüz pencerenizden giren ışığı kesmesin. İdeal fon eni 70-90 cm arasıdır. Kapatma amaçlı kullandığınızda iki kanat şeklinde pilesiz sipariş ederseniz, gündüz iki kenarda dekor amaçlı da kullanabilirsiniz.

Pano fon perde nedir?

Pano fon perde, son yıllarda birçok evde kullanılmaktadır. Sade bir tül ile kombin yaparak kullanılan perdeyi isterseniz pencerenin hem sağından hem de solundan braçollar ile toplayarak kullanabildiğiniz gibi gerektiğinde de perde olarak tamamen pencerenizi kapatabilirsiniz. ...

En kullanışlı tül perde hangisi?

Zebra Tül Perdeler: En iyi perde modelleri arasında yer almaktadır. Mutfak, salon, yatak odaları ve çocuk odalarında da kullanılabilir.

Fon Perde yere değmeli mi?

perdeleriniz kesinlikle yerlere değmemelidir. Bu uyarıyı dikkate alarak perdenin boyunu doğru bir şekilde alın. Geleneksel olarak yapılan perdeler genellikle pileli olarak yapılır. ... Yani örneğin 2 metrelik bir pencere genişliği için 4-5 metre genişliğinde perde olmalı.

Fon perde hangi odalarda kullanılır?

Genel olarak salonda tercih edilseler de oda içerisindeki mobilyaların renk ve modellerine göre fon perdeler evin her odasında kullanılabilir.

1 e 25 pile nedir?

Tül Perdelerimiz; Normal Pile Sıklığı ( 1'e 2.5 ) ile Dikildiğinde Pileler Arası Boşluk 5 cm, Orta-Sık Pile Sıklığı ( 1'e 2.85 ) ile Dikildiğinde Pileler Arası Boşluk 2 cm, Sık Pile Sıklığı ( 1'e 3 ) ile Dikildiğinde ise Pileler Arası Boşluk Kalmayacak Şekilde Dip Dibe Olarak Hazırlanmaktadır.

Güneşlik boyu nasıl olmalı?

Güneşlik ölçüsü genişliği / eni korniş genişliği ile aynı olmalıdır. Boy ise tavan ile yer arasındaki yükseklikten 2-3 cm kısa olmalıdır. Hesaplamaları ise kornişte alınmış olunan 100 cm genişlikte 150 cm güneşlik kullanılmalıdır. Kornişlerde güneşlik kullanımı ortalama 1 e 1.5 veya 2 olmalıdır.

Fon perde koltuk uyumu nasıl olmalı?

Genelde koltuk takımı ile aynı renk fon perde tercih edilir. Ancak bu sıkıcı bir görüntüye neden olabilir. Bu nedenle aynı renk olsa dahi farklı bir ton kullanılması güzel bir uyum ortaya çıkarır. Veya tamamen bağımsız bir renk tercih ederek güzel bir kontrast yakalayabilirsiniz.

Tül perde alırken nelere dikkat edilmeli?

Evlerin Gelinliği: Tül ve Perde Seçerken Dikkat Edilmesi...
  • Bu Uyarı Yeni Eve Çıkacaklara: Seçimi En Sona Bırakın.
  • Yanlış Boyda Perde ve Tül Seçimi Pişman Eder.
  • Kumaş Tercihi, Perdeden Memnun Kalmanız İçin Önemli.
  • Oda Dekorasyonuna Uygun Rengi ve Modeli Seçmelisiniz.

Fon perde alırken nelere dikkat edilmeli?

Perde Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Hangi oda için perde seçtiğinize dikkat edin! Yatak odasına mı, mutfağa mı yoksa salona mı? ...
  • Perde seçiminde kumaşın önemini göz ardı etmeyin! ...
  • Desen ve renge karar vermek önemli! ...
  • Mevsimlere dikkat etmeyi unutmayın! ...
  • Dekorasyon tarzınızı yansıtan perdeyi seçin!

Perde boyu ne kadar olmalı?

Tül ölçüsü genişliği / eni korniş genişliği ile aynı olmalıdır. Boy ise tavan ile yer arasındaki yükseklikten 2-3 cm kısa olmalıdır. Hesaplamaları ise kornişte alınmış olunan 100 cm genişlikte 250 cm tül kullanılmalıdır.

Renso ne demek?

Perdeleri yana toplarken kullandığımız braçolu veya kordonu, duvara tutturduğumuz bir aparata bağlarız. Duvara monte edilen bu dekoratif perde aksesuarına renso denir.

Fon perde hangi kumaştan yapılır?

Peki, fon perde hangi kumaştan yapılır? Bu perdelerin yapımında saten, pamuk, organze keten, astarlık kumaş çeşitleri tercih edilir.

Fon perde mi güneşlik mi?

Güneşlik perde olarak bilinen ürün, evin farklı yerlerinde tercih edilebilir. Buna göre en çok kullanılan odalar salon ve yatak odasıdır. ... Güneşlik perde formatına uygun olan bir başka ürün ise fon perdedir. Zaten bu perdenin kalın bir kumaş üzerinden üretilmesi, perdeyi bir güneşlik formatına sokmuştur.

1 e 25 perde Pilesi nedir?

Tül Perdelerimiz; Normal Pile Sıklığı ( 1'e 2.5 ) ile Dikildiğinde Pileler Arası Boşluk 5 cm, Orta-Sık Pile Sıklığı ( 1'e 2.85 ) ile Dikildiğinde Pileler Arası Boşluk 2 cm, Sık Pile Sıklığı ( 1'e 3 ) ile Dikildiğinde ise Pileler Arası Boşluk Kalmayacak Şekilde Dip Dibe Olarak Hazırlanmaktadır.

Sık Pile perde nedir?

Sık Pile: Desenli olan tül perde kumaşları için tercih edilen bu perde pile türü görsellik bakımından dökümlü, dolgun ve zengin bir görünüme sahiptir, sade desenli olan kumaşlar içinde uygulandığında perde de şık ve dolgun bir görünüm elde edilir.

Tül perde ve güneşlik boyu nasıl olmalı?

Güneşlik ölçüsü genişliği / eni korniş genişliği ile aynı olmalıdır. Boy ise tavan ile yer arasındaki yükseklikten 2-3 cm kısa olmalıdır. Hesaplamaları ise kornişte alınmış olunan 100 cm genişlikte 150 cm güneşlik kullanılmalıdır.

Standart perde ölçüsü nedir?

Perdeyi dekor olarak kullanmak istiyorsanız pileli şekilde sabit şekilde dikilmelidir. En ölçüsü pencerenin durumuna ve uygulanacak cephe genişliğine göre ayarlanmalıdır. Standart pencerelerde perde eni olarak 70 – 90 cm genişlik ölçüsü idealdir.

Fon perde yere değmeli mi?

perdeleriniz kesinlikle yerlere değmemelidir. Bu uyarıyı dikkate alarak perdenin boyunu doğru bir şekilde alın. Geleneksel olarak yapılan perdeler genellikle pileli olarak yapılır. ... Yani örneğin 2 metrelik bir pencere genişliği için 4-5 metre genişliğinde perde olmalı.