Egzoz emisyon ölçümü yoksa ne olur?

İçindekiler:

  1. Egzoz emisyon ölçümü yoksa ne olur?
  2. TÜVTÜRK egzoz muayene var mı?
  3. Egzoz muayenesi normal muayeneden önce mi?
  4. Tüvtürk Randevu kaç kez iptal edilebilir?
  5. Egzoz gazı emisyon ölçümü nerede yapılır?
  6. Egzoz gazı emisyon ölçümü nerede yapılır istanbul?
  7. Emisyon ölçümü ne zaman yapılır?
  8. Egzoz emisyonu kaç gün geçerli?
  9. Egzoz muayenesi ne kadar sürer?
  10. Araç muayene zamanı gelmeden yapılır mı?

Egzoz emisyon ölçümü yoksa ne olur?

Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırılmayan araçlar muayeneden geçemezler ve hava kirliliğine sebep oldukları gibi muayenesiz araç kullanma cezası ödemek zorunda kalırlar.

TÜVTÜRK egzoz muayene var mı?

Egzoz Gazı Emisyon Ölçümünü tüm sabit TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonlarında ve İzmir Konak Motosiklet Muayene İstasyonunda yaptırabilirsiniz. Gezici araç muayene istasyonlarımız, bulunduğu lokasyonda sabit egzoz gazı emisyon ölçümü hizmeti vermeye yetkili kurum varsa bu hizmeti verememektedir.

Egzoz muayenesi normal muayeneden önce mi?

Ayrıca TÜVTÜRK tarafından gerçekleştirilen ve yaptırılması zorunlu olan rutin araç muayenesi öncesinde de egzoz ölçümü yaptırmalısınız. Aksi takdirde aracınız kusurlu sayılabilir.

Tüvtürk Randevu kaç kez iptal edilebilir?

TÜVTÜRK muayene randevusunu iptal etmeden randevuya gidilmemesi tehlikelidir. Eğer bir kişi 3 kez randevu alıp iptal etmeden muayene istasyonuna gitmezse bir daha o sene içerisinde araç muayene randevusu alamaz ve aracını muayene ettiremez.

Egzoz gazı emisyon ölçümü nerede yapılır?

3. Egzoz Emisyon Ölçümü Nerede Yapılır? Araç muayenesinde olduğu gibi egzoz emisyon ölçümü konusunda da yetkili kuruluş TÜVTÜRK'tür. TÜVTÜRK internet sitesinden randevu oluşturup ölçüm yaptırabilirsiniz.

Egzoz gazı emisyon ölçümü nerede yapılır istanbul?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yetki belgesi almış özel servisler (Yetkili Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm İstasyonları) ile yine İstanbul'un ilçelerinde bulunan tüm sabit TÜVTÜRK İstanbul Araç Muayene İstasyonlarında ve gezici istasyonlarda yaptırabilirsiniz.

Emisyon ölçümü ne zaman yapılır?

Hususi (binek) ve Resmi Otomobiller: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir yapılmalıdır. Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.

Egzoz emisyonu kaç gün geçerli?

Egzoz Emisyon Ölçümü Geçerlilik Süresi Hususi (Binek) ve Resmi Otomobillerde: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir ölçüm yapılmalı. Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrasında her yılda bir defa yapılmalıdır.

Egzoz muayenesi ne kadar sürer?

ÖLÇÜM 5 DAKİKADA YAPILIYOR Aslında çok basit bir işlem. Yaklaşık 5 dakika sürüyor. İşlem basit ama etkileri bakımından çok önemli.

Araç muayene zamanı gelmeden yapılır mı?

Aracımın muayene tarihi gelmeden muayenesini yaptırabilir miyim? Aracınızın son muayene geçerlilik tarihi gelmeden de istasyonlarımıza gelerek araç muayene işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Aracınızın bir sonraki muayene tarihi, muayeneye gelmiş olduğunuz tarih üzerinden hesaplanır ve ruhsatınıza işlenir.