Konut kredisinde erteleme var mi?

İçindekiler:

  1. Konut kredisinde erteleme var mi?
  2. 1 yıl erteleme konut kredisi kalktı mı?
  3. Konut kredisi kaç ay ertelenir?
  4. Bireysel kredi erteleme uzatıldı mı?
  5. Bir yıl ertelemeli konut kredisi ne zamana kadar geçerli?
  6. Konut kredisi 180 ay kalktı mı?
  7. Bankalarda kredi erteleme devam ediyor mu?

Konut kredisinde erteleme var mi?

'den önce kullandığınız Taksitli Kredilerde (İhtiyaç Kredisi, OTO, Konut) taksit ödemeleri talep edilmesi halinde 3 ay sonraya ötelenebilecektir. Öteleme sonucu vade uzatmadan kaynaklı oluşacak akdi faiz yeni ödeme planındaki taksitlere dağıtılacak olup, ayrıca Temerrüt/Gecikme Faizi alınmayacaktır.

1 yıl erteleme konut kredisi kalktı mı?

Kamu bankaları, yeni bir kararla, konut kredilerinde 12 ay geri ödemesiz uygulamayı sıfır konutlar için de kaldırdı. Sıfır konutlarda kredi faiz oranı yüzde 0,64 ve vade 15 yıl olarak korundu.

Konut kredisi kaç ay ertelenir?

Bankadan yapılan açıklamaya göre: Nakit akışı bozulduğu için ödeme sorunu yaşayan Banka müşterilerine, 6 aya kadar ödemesiz dönemle kredilerini uygun vadeli yapılandırma imkânı sunulacak. Ödemesiz dönem, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde 12 aya kadar uzatılabilecek.

Bireysel kredi erteleme uzatıldı mı?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 30 Haziran tarihinde dolacak olan bazı desteklerin eylül sonuna uzatıldığını duyurdu. 'e kadar kredi ödemelerindeki gecikmelere esneklik tanınarak, gecikmeye giren krediler takip hesaplarına aktarılmadan önce 90 gün yerine 180 gün beklenilmeye devam edilecek.

Bir yıl ertelemeli konut kredisi ne zamana kadar geçerli?

Konut kredisi almak isteyenler yeni kredi destek paketindeki 0,64 konut kredisinin ne zamana kadar geçerli olduğunu öğrenmek istiyor. İsteğe bağlı 1 yıl geri ödemesiz 064 konut kredisi 15 yıl vade ile geri ödenebilecek.

Konut kredisi 180 ay kalktı mı?

Bu uygulama da sona erdi. Birinci el konut kredisi için 0,64 faiz oranı ve 180 ay vade hakkı ise devam ediyor. Yeni (sıfır) konutlar için %0,64 ile 180 ay vadeye kadar, üç büyük ilde (İstanbul, Ankara ve İzmir) azami 750 bin TL'ye kadar; diğer şehirlerde azami 500 bin TL'ye kadar kullanılabiliyor.

Bankalarda kredi erteleme devam ediyor mu?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 'e kadar kredi ödemelerindeki gecikmelere esneklik tanıyarak, gecikmeye giren krediler takip hesaplarına aktarılmadan önce 90 gün yerine 180 gün beklenilmesi uygulamasının devam edeceğini açıkladı.