Ayak altı yanması ve kaşıntı neden olur?

İçindekiler:

  1. Ayak altı yanması ve kaşıntı neden olur?
  2. El ve ayak kaşıntısı nasıl geçer?
  3. Ayak altında kaşıntı neden olur?
  4. Parmak arası kaşıntıya ne iyi gelir?

Ayak altı yanması ve kaşıntı neden olur?

Aşırı kilo, kronik yorgunluk, uzun süre ayakta kalmak, alerjik problemler, B 12 vitamini eksikliği, travmalar, sinir sıkışması, karaciğer ve böbrek problemleri, kan dolaşımı ile ilgili sorunlar, artrit gibi rahatsızlıklar, sigara ve alkol kullanımı gibi nedenler ayak yanması nedenleri arasında gösterilir.

El ve ayak kaşıntısı nasıl geçer?

Soğuk Su: Soğuk su kaşıntıya en iyi gelen doğal yollardan biridir. Dilerseniz direkt olarak soğuk su ya da buz kürü ile birlikte kaşıntı olan bölgenize sürebilirsiniz. Kaşıntı soğuk su uygulaması ile birlikte kısa süre içerisinde ortadan kalkacaktır. Soda: Kaşıntıya iyi gelen bir diğer yöntem ise sodadır.

Ayak altında kaşıntı neden olur?

Dr. Berna Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, vücutta kaşıntının pek çok nedene bağlı olarak gelişebileceğine anlatarak, deri, karaciğer, böbrek, tiroid ve diğer endokrinolojik hastalıklar, lenfoma, bağırsak parazitleri, ilaçlar ve psikolojik stresin vücutta kaşıntıya neden olabileceğine işaret etti.

Parmak arası kaşıntıya ne iyi gelir?

1) Soğuk Kompres. Birçok deri sorununda kurtarıcı yöntem olan soğuk uygulama ayak parmak kaşıntısına ne iyi gelir diye araştırma yapanların da karşısına çıkan kurtarıcı yöntemlerden biridir. Birkaç buz küpünü bir poşete koyup ayağınıza tuttuğunuzda birkaç saniye içinde kaşınma hissinin hafiflediğini görebilirsiniz.