Bilgisayar ne demek kısa anlamı?

İçindekiler:

  1. Bilgisayar ne demek kısa anlamı?
  2. PC nin anlamı nedir?
  3. Bilgisayar Türkçe bir kelime mi?
  4. Monitör un Türkçe anlamı nedir?
  5. Bilgisayar ne işe yarar?
  6. Internet kısaca ne demektir?
  7. PC ne demek Sosyal Medya?
  8. PC ortamı ne demek?
  9. Bilgisayar adı nereden geliyor?
  10. Internet açılımı nedir?
  11. Www ne anlama gelmektedir?
  12. Monitör kökeni nedir?
  13. Bir bilgisayarın özellikleri nelerdir?
  14. Bilgisayar nerelerde hangi amaçla kullanılır?
  15. İnternet Türkçe mi?
  16. İnternet ne içindir?
  17. Ingilizcede PC neyin kısaltması?
  18. Kadın Doğum PC ne demek?
  19. PC ne demek Televizyon?
  20. CD nin açılımı nedir?

Bilgisayar ne demek kısa anlamı?

Bilgisayar Nedir Çok hızlı işlem yapma özelliğine sahip, büyük bilgileri çok küçük alanlarda saklayabilen ve istendiğinde bu bilgilere çok kısa zamanda ulaşabilen, elektrikle çalışan elektronik bir cihazdır. Program çalıştırmaya yarayan bir makine de denilebilir.

PC nin anlamı nedir?

PC, şu anlamlara gelebilir: Kişisel bilgisayar, Personal Computer, kişisel bilgisayarı belirten kısaltma. Polikarbonat, plastik sektöründe polikarbonatın kısaltılmış hali.

Bilgisayar Türkçe bir kelime mi?

Türkçe dilinden alınan bilgisayar kelimesi Heceleme: bil·gi·sa·yar anlamındadır. Kırım Tatarca sözcük, Ad halinde (bilişim, bilişim) bilgisayar anlamına gelir.

Monitör un Türkçe anlamı nedir?

Monitörün türkçesi ne demek? denetlik, monitor, izleme/gözlem düzeni, bir makinenin/sistemin çalışmasını izleyen/denetleyen/yazan cihaz.

Bilgisayar ne işe yarar?

Bilgisayar, büyük bilgileri bile çok küçük alanda saklayan ve çok hızlı bir şekilde işlem yapma özelliği olan elektronik bir cihazdır. Bilgisayardaki tüm bilgilere de kısa bir süre içerisinde ulaşılabilir. Elektrik ile çalışan bilgisayar her alanda tüm bilgileri içerisinde saklamaktadır.

Internet kısaca ne demektir?

Kısaca internet TCP/IP olarak adlandırılan bir transfer kontrol protokolünün kullanılması suretiyle bilgisayar ağlarının birbirine bağlanmasını sağlayan elektronik iletişim ağı olarak nitelendirilir. İnternetin Türkçe'deki anlamı genel ağ olarak belirtilir.

PC ne demek Sosyal Medya?

Bu bağlamda kelimenin açılımı PC, (Personel Computer) şeklinde ifade edilmektedir. Yani Türkçe açısından ele alınmak gerekirse, (Kişisel bilgisayar) biçiminde ifade etmek mümkün. Evde ya da iş yeri ile beraber ofiste kullanılan, kişiye ait olan bir bilgisayar şeklinde anlatılabilir.

PC ortamı ne demek?

Bilgisayarların grafiksel arayüzle kullanılmasını sağlayan bilgisayar yazılımlarına verilen addır.

Bilgisayar adı nereden geliyor?

1969'da Hacettepe Üniversitesi'ne alınacak 'makine' için ihale şartnamesine 'bilgisayar' yazdıran Elektronik Yüksek Mühendisi Aydın Köksal, 43 yaşına basan bu kelimenin mucidi. Makine Hikâyeleri kitabı Köksal'ın öyküsünün yanı sıra sanayi tarihinden ilginç anılara yer veriyor.

Internet açılımı nedir?

İnternet, İnter (arasında) ve net (ağ) kelimelerinin birleşmesinden oluşur. ... İnternetin Türkçe'deki anlamı genel ağ olarak belirtilir. İngilizce tam karşılığı ise kendi içinde bağlantılı olan ağlar bütünü olarak tanımlanır. Bu sebeple de İngilizce “interconnected networks” kelimesinden türetilmiştir.

Www ne anlama gelmektedir?

Açılımı world wide web olan bu ifade Türkçede "Geniş Dünya Ağı" anlamına gelmektedir. Hatta hayli ilginç ama İngilizcede bu sözcük, örümcek ağları için de kullanılabiliyor. Bu ağ sayesinde dünya üzerinde kullanılan bütün bilgisayarlar birbiri ile iletişim kurabilmekte, bilgi alışverişini sağlamaktadır.

Monitör kökeni nedir?

Fransızca sözcük Latince monitor sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince monere, monit- "uyarmak, akıl vermek, yol göstermek" fiilinden +or sonekiyle türetilmiştir. Latince fiil Hintavrupa Anadilinde yazılı örneği bulunmayan *mon-eyo- "düşündürme" biçiminden evrilmiştir.

Bir bilgisayarın özellikleri nelerdir?

Bilgisayarın temel özelliklerini maddeler halinde sıralayacak olursak; Elektronik devreler ve Mekanik parçaların meydana gelmesi ile oluşur. Kullanıcının istediği kadar veriyi, istenildiği süreye kadar saklayabilme işlevine sahiptir. Daha sonra istenildiğinde ise, kullanıcıya o verileri sunabilmektedir.

Bilgisayar nerelerde hangi amaçla kullanılır?

Bilgisayarın en çok kullanıldığı yerleri şöyle sıralayabilir:
  • Eğitim Alanında.
  • Sağlık Alanında.
  • Askeri Alanda.
  • Ekonomik Araştırmalarda.
  • Kamusal Hizmetlerde.
  • İş Hayatında.
  • İletişim Alanında.

İnternet Türkçe mi?

İngilizce internet "bilgisayarlar arası ağ" sözcüğünden alıntıdır. (NOT: İngilizce sözcük İngilizce intercomputer network sözcüğünün kısaltmasıdır. ) Bu sözcük İngilizce net "ağ" sözcüğünden inter+ önekiyle türetilmiştir.

İnternet ne içindir?

İnternet aslında 'ağlararası iletişim' anlamına gelir ve bireye, tüm telekomünikasyon ağlarının bir başka bireyle iletişim kurması için verdiği imkanı tanımlar. Bir başka deyişle internet 'ağların ağları'dır. Yani ağlar arasında bilgi taşımacılığı sağlar.

Ingilizcede PC neyin kısaltması?

En çok merak edilen ise PC kelimesinin Türkçesi ve İngilizce olarak açılımıdır. Bu bağlamda kelimenin açılımı PC, (Personel Computer) şeklinde ifade edilmektedir.

Kadın Doğum PC ne demek?

Probe Küretaj (PC) Şiddetli ve uzun süreli kanamalarda hem altta yatan sebebi tespit edebilmek hem de aşırı kanamayı durdurmak amacıyla uygulanabilir. Bu işlem sayesinde patolojiye gönderilen küretaj dokusu ile; endometrial hiperplazi, rahim kanseri, rahimde yaşa bağlı zayıflama (atrofi) teşhisi konabilir.

PC ne demek Televizyon?

TV kaynağını DVI veya VGA olarak ayarlamak için TV üzerindeki veya TV kumandasındaki düğmeleri kullanarak Giriş düğmesine bas. Bazı TV'lerde bu giriş "PC" veya "Bilgisayar" şeklinde belirtilir. Bazı TV'ler bunu, sinyali algıladığında otomatik olarak yapar.

CD nin açılımı nedir?

Compact Disc ya da yoğun disk. CD, 1,2 mm kalınlığında, 15-20 gram ağırlığında ve polikarbonat plastikten yapılmıştır.