2021 araç ÖTV indirimi olur mu?

İçindekiler:

  1. 2021 araç ÖTV indirimi olur mu?
  2. Engelli için ÖTV indirimi hangi araçlar?
  3. 2021 engelli ÖTV indirimi ne kadar olur?
  4. Engelli üzerine hangi araçları alabilir?
  5. 2021 yılında engelli araç limiti ne kadar olacak?
  6. ÖTV indirimi kimler için geçerlidir?
  7. ÖTV indirimi ne zamana kadar geçerli?
  8. 90 engelli raporu ile hangi araçlar alınabilir?
  9. Engelli raporuyla hangi araçlar alınır?
  10. 5 yılı dolmuş engelli aracı nasıl satılır 2021?
  11. Engelliler hangi araçları alabilir 2020?
  12. Engelli araçları kimler kullanabilir 2021?
  13. ÖTV indirimi hangi hastalıklar?
  14. Böbrek hastaları ÖTV indiriminden yararlanabilir mi?
  15. 90 engelli raporuna ÖTV indirimi ne kadar?

2021 araç ÖTV indirimi olur mu?

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile binek otomobiller için oranlara esas ÖTV matrahlarında değişikliğe gidildi. Yüzde 45 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 85 bin liradan 92 bin liraya, yüzde 50 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 130 bin liradan 150 bin liraya çıkarıldı.

Engelli için ÖTV indirimi hangi araçlar?

ÖTV muaflığından yararlanmak adına, engellilik raporuna ihtiyacınız var. Bu raporu almışsanız ve şartlara uyuyorsanız o zaman araç alımında sadece miktar sınırı ile karşılaşacaksınız. Arazi aracı, ATV, Panelvan, Pickup, Jeep, Binek Otomobil vb araçlar fark etmeksizin muafiyetten yararlanabiliyorsunuz.

2021 engelli ÖTV indirimi ne kadar olur?

Bu kapsamda da “Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Tebliği” dikkate alınıyor. Tebliğe göre 2021 yılında engelliler, 330.800 TL'ye kadar olan araçları ÖTV muafiyeti ile satın alabilir.

Engelli üzerine hangi araçları alabilir?

%40 Engelli̇ Raporuyla Araç Alımı ÖTV de dahil olmak üzere tüm vergiler dahil bedeli 303.200 TL olan; binek otomobil, panelvan, pick-up, arazi taşıtı, jeep, Station Wagon olması farketmeksizin tüm araçlar bu uygulama kapsamında araç alabilir.

2021 yılında engelli araç limiti ne kadar olacak?

Engellilerin binek otomobil alımında ÖTV istisnası limiti, 2021 yılı için 3 TL (8 Seri No.lu ÖTV Tebliği). Tüm binek otomobillerde engelliler için ÖTV istisnası uygulanabilmesi için, hesaplanması gereken ÖTV ve diğer her türlü vergiler dâhil bedelin 2021 yılı için 3 TL'yi aşmaması gerekiyor.

ÖTV indirimi kimler için geçerlidir?

Durumu araç kullanmaya uygun olan bireyler satın aldıkları aracı kendileri kullanabiliyor, olmayanlar ise en fazla ikinci dereceye kadar ( anne, baba, çocuk, kardeş, torun, büyükbaba, büyükanne) akrabalarına veya özel şoförlerine kullandırabiliyorlar.

ÖTV indirimi ne zamana kadar geçerli?

Araçlarda ÖTV İndirimi tarihinde başlayan ve araç alımlarında ÖTV indirimini öngören uygulama, 30 Haziran 2019 tarihi ile sona erdi.

90 engelli raporu ile hangi araçlar alınabilir?

İndirim kapsamında binek otomobil ve panelvan dışında ayrıca pikap, arazi aracı ve ATV gibi araçlar alınabilir. Bu araçlar dışında eşya taşımak için dizayn edilen ve 2.8 altında motor hacmi bulunan kamyonet, pikap ve panelvan gibi araçlarda ÖTV indiriminden yararlanır.

Engelli raporuyla hangi araçlar alınır?

%40 Engelli̇ Raporuyla Araç Alımı ÖTV de dahil olmak üzere tüm vergiler dahil bedeli 303.200 TL olan; binek otomobil, panelvan, pick-up, arazi taşıtı, jeep, Station Wagon olması farketmeksizin tüm araçlar bu uygulama kapsamında araç alabilir.

5 yılı dolmuş engelli aracı nasıl satılır 2021?

Alıcı ile mahkemeye gidiyorsunuz mahkeme aracın bedelinin engelli kişinin hesabına yatırlmasını istiyor. Alıcı aracın bedelini engelli kişinin hesabına yatırarak satış işlemleri tamamlanıyor.

Engelliler hangi araçları alabilir 2020?

Bedensel engelli vatandaşların ÖTV'siz araç alımı limiti Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi gazetede yayımlanan karara göre, ÖTV'siz araç sahibi olmak isteyen engelli vatandaşlar 2020 yılında 3 TL fiyat bandına kadar olan otomobilleri satın alabilecek.

Engelli araçları kimler kullanabilir 2021?

Engelliler adına alınan araçları araçta yapılan donanım değişikliğine göre şu kişiler kullanabilir. % 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı.

ÖTV indirimi hangi hastalıklar?

İşitme veya görme engelliler ile herhangi bir kronik hastalığı olanlar ÖTV'siz araç alamazlar. Şeker hastalığı, kanser hastalıkları, alzheimer, tansiyon ve kalp hastalıkları bu tür kronik hastalıklara örnektir. Bu hastalıklardan birisine sahipseniz ÖTV'siz araç alamazsınız.

Böbrek hastaları ÖTV indiriminden yararlanabilir mi?

Ancak engellilik derecesi %90'dan az olan görme engelli, zihinsel engelli, işitme engelli, kalp hastası ve böbrek hastası bireyler ÖTV avantajından faydalanamaz. Bunun yanı sıra bazı özel durumlarda otomatik şanzımana sahip otomobillerde özel tertibat yaptırılmadan da ÖTV'siz alım gerçekleştirilebilir.

90 engelli raporuna ÖTV indirimi ne kadar?

Bu indiriminden faydalanmak için sıfır kilometre ve en fazla 1.6 motor hacmine sahip araçlar tercih edilmesi gerekiyor. Bilindiği üzere normal şartlarda ÖTV fiyatına artı olarak yüzde 18'lik bir KDV de eklenmektedir. Ancak engelli raporu ile alınan araçlarda yüzde 40'a varan bir indirim söz konusu olmaktadır.