Hasar kaydı sorgulamada çarpma ne demek?

İçindekiler:

  1. Hasar kaydı sorgulamada çarpma ne demek?
  2. Bedelsiz çarpma ne demek?
  3. Ağır hasar kaydı trafik sigortasını etkiler mi?
  4. Değer kaybı neye göre hesaplanır?

Hasar kaydı sorgulamada çarpma ne demek?

Araçlarda oluşan hasar tutarı, bazen araç sahiplerine nakit olarak ödenebiliyor. Araçlar sigorta şirketi tarafından yaptırılmıyor ve belirlenen hasar ücreti araç sahibine ödenip, kendisinin yaptırmasını talep edebiliyor. Bu durum Erp çarpma işlemi olarak adlandırılıyor.

Bedelsiz çarpma ne demek?

Araç sahiplerinin en çok sorguladığı bedelsiz ağır hasar kaydı ne demek sorusu kafa karıştıran bir durumdur. İki araç kaza yaptığı zaman kusurlu olan aracın sigortası diğer kazazedenin masraflarını da öder. Bu durum bedelsiz ağır hasar olarak kayıtlara yansır.

Ağır hasar kaydı trafik sigortasını etkiler mi?

Ağır hasar kaydı trafik sigortası tutarını da etkiler. Bir aracın ağır hasar kayıtlı olması, o aracın tehlike arz eden araçlar arasına girmesine sebebiyet vermektedir. Bu durum sonunda da en başta belirlenen kasko sigortası şartlarında da bir takım değişimler meydana gelmektedir.

Değer kaybı neye göre hesaplanır?

Araç değer kaybı hesaplama formülü, hasar miktarına ve kilometre katsayısına göre belirlenir. 75.000 km ile 149.000 km arasında yol kat eden tüm araçların katsayı çarpanı yeni düzenlemeyle aynı alınır. Araçtaki toplam değer kaybı; baz değer kaybı, hasarın boyutu ve aracın yıpranma düzeyi çarpılarak elde edilir.