Davranış bozukluğu olan çocuklara nasıl davranmalı?

İçindekiler:

  1. Davranış bozukluğu olan çocuklara nasıl davranmalı?
  2. 12 yaşında ergenliğe girilir mi?
  3. Ergenliğe giren erkek çocuğu nasıl anlaşılır?
  4. Jinekomasti kimlerde olur?
  5. Memede sertlik ne anlama gelir?

Davranış bozukluğu olan çocuklara nasıl davranmalı?

Çocuk, evde bir birey olarak saygı göstermeyi bilmeli, ona da saygı gösterilmelidir. Azarlamak, bağırmak, vurmak, susturmak, tutarsız davranmak çocuğa saygısızlığın göstergesidir. Her çocuk ayrı bir birey olarak ele alınıp fikirleri sorulmalı ve fikirlerine saygı gösterilmelidir.

12 yaşında ergenliğe girilir mi?

Ergenlik belirtileri kızlarda 8–13 yaşlar arasında (ortalama 10–11 yaş), erkeklerde 9–13 yaşa arasında (ortalama 11-12 yaş) başlar. Ergenlik belirtilerinin başlaması ve ilerlemesi kızlar ve erkekler arasında farklılık gösterir. Ergenlik kızlarda memelerin, erkeklerde testislerin (yumurtalıkların) büyümesi ile başlar.

Ergenliğe giren erkek çocuğu nasıl anlaşılır?

Erkeklerde ergenliğin ilk belirtisi testislerin büyümesidir. Bu değişiklik genellikle 11,5-12 yaşlarında başlar. Bundan yaklaşık 1 yıl sonra cinsel bölgede kıllanma, peniste büyüme fark edilir. Yine 13-13,5 yaşlarında sesi kalınlaşır, gırtlağındaki kıkırdak dokuda bir çıkıntı oluşur.

Jinekomasti kimlerde olur?

Normal yaşlanma ile ortaya çıkan hormon değişiklikleri de özellikle aşırı kilolu erkeklerde jinekomastiye neden olabilir. Testisleri, adrenal bezlerini veya hipofiz bezini etkileyen bazı tümörler, hormon üretimini etkileyerek erkek-kadın hormon dengesini değiştirebilirler ve jinekomastiye yol açabilirler.

Memede sertlik ne anlama gelir?

Memenin diğer kısımlarına veya diğer memenin aynı bölgesindeki göğüs dokusuna göre farklı hissedilen şişlik, kabarıklık, sertlik ya da yumruya memede kitle denir. Memede kitle oluşumunun farklı nedenleri vardır. Çoğu kitle kanser değildir ve kanser için herhangi bir risk oluşturmaz.