Kargo göndermek için ne gerekir?

İçindekiler:

  1. Kargo göndermek için ne gerekir?
  2. PTT ile kargo nasıl yollanır?
  3. PTT kargo en hızlı nasıl gönderilir?
  4. PTT Kargo neler yasak?
  5. PTT kargo göndermek kaç TL?
  6. PTT Kargo adres değişikliği nasıl yapılır?
  7. PTT kargo tekrar gelir mi?
  8. 4441788 Telefon Kime Ait?
  9. Kargo göndermek için T.C gerekli mi?
  10. Kargo göndermek yasak mı?
  11. Kargoyla ne gönderilmez?
  12. PTT Kargo tekrar gelir mi?
  13. PTT Kargo 5 kilo ne kadar 2021?
  14. PTT Kargo kilosu ne kadar 2021?
  15. Kargo yoldayken adres değişikliği yapılır mı?
  16. Adreste bulunamayan kargo ne olur PTT?
  17. Alınmayan kargolar nereye gider?
  18. PTT kargo evde bulamazsa arıyor mu?
  19. 444 17 88 numarası nereye ait?
  20. PTT'de param var mı nasıl öğrenebilirim?

Kargo göndermek için ne gerekir?

Formda İstenen Bilgiler Nelerdir? Makbuza benzer özellik taşıyan formun üst kısmında, gönderici yani bizim bilgilerimiz istenir. Burada adınızı, soyadınızı, telefon numaranızı ve adresinizi girmeniz zorunludur. Eğer kargo ücretini alıcı ödeyecekse, tc kimlik numaranızı da girmeniz gerekecektir.

PTT ile kargo nasıl yollanır?

PTT işyerlerinde kargo göndermek oldukça kolaydır. TC Kimlik Numarasını gişe görevlisine söylemek yeterlidir. Kargo, aynı gün veya ilk posta ile sevk edilir. Varış adresi Türkiye'nin diğer ucu olsa dahi kargo, en hızlı ve güvenli şekilde alıcısına teslim edilir.

PTT kargo en hızlı nasıl gönderilir?

PTT işyerlerinde APS kurye kabul işlemleri kısa sürede gerçekleşir. Gönderi, kayda tabi tutulmakta, sevki ise hemen yapılmaktadır. Gönderi, PTT işyerinden aynı gün veya ilk posta ile yola çıkar. Teslim anına kadar özenle takip edilen posta, alıcısına imza karşılığında teslim edilir.

PTT Kargo neler yasak?

Yasaklı Ürünler:
  • Aerosol.
  • Traş Kremi/ Losyonu.
  • Hava Yastığı
  • Alkollü İçecekler.
  • Cephane.
  • Hayvan (Canlı veya Ölü)
  • Petrol (Sıvı veya Gaz halde)
  • Aromaterapi Yağı
Daha fazla öğe...

PTT kargo göndermek kaç TL?

PTT'den alınan bilgilere göre genel fiyatlandırılma şöyle; PTT kargoda 1 kg olan gönderinin ücreti ( 1 kg dahil olmak üzere) 16,25 TL'dir. PTT kargoda 2 kg olan gönderinin ücreti ( 2 kg dahil olmak üzere) 18,25 TL'dir. PTT kargoda 3 kg olan gönderinin ücreti ( 3 kg dahil olmak üzere) 20 TL'dir.

PTT Kargo adres değişikliği nasıl yapılır?

PTT kargo adres değişikliği yapmak isteyen bireylerin PTT müşteri hizmetlerini veya genel müdürlüğü aramaları ve adres değişikliğini talep ettiklerini söyleyerek, yeni adresi kayıtlarını yaptırmaları gerekir.

PTT kargo tekrar gelir mi?

Şubeye gönderildiği haberini aldığımız kargoyu üç gün içerisinde almamız gerekir. Aksi taktirde üç günün sonunda kargo, tekrar göndericiye geri gönderilmek üzere yola çıkar. Yani, şubeye giden kargo tekrar dağıtıma çıkmaz. Alıcı tarafından alınması gerekir.

4441788 Telefon Kime Ait?

4 telefon numarası PTT kargoya ait olan özel bir telefon numarasıdır.

Kargo göndermek için T.C gerekli mi?

Kargo gönderilerinizin güvenliği ve tabi olduğumuz yasalar ve yönetmelikler gereğince gönderinizin güvenliği açısından kargonuzu teslim ederken veya teslim alırken, “T.C Kimlik No” ve ticari gönderiler için “Vergi Numarası” bilgisinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Kargo göndermek yasak mı?

Genelgede yer alan ibarelere göre kargo, su, gazete ve mutfak tüpü dağıtım şirketleri ve çalışanları, ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlar yasaklardan muaf olacak.

Kargoyla ne gönderilmez?

İnce ambalaj içinde ağır, sivri, ambalajı yırtabilecek maddeler. Yüklenip indirilmesi zor, ayrıca diğer kargolara zarar verme ihtimali yüksek olan 100 kg'den ağır tek parça kargolarla, uzunluğu 3 m'den fazla (araçlara sığmayacak uzunlukta) sandık veya demir malzemeler, plaka veya kütle halindeki mermerler taşınmaz.

PTT Kargo tekrar gelir mi?

Şubeye gönderildiği haberini aldığımız kargoyu üç gün içerisinde almamız gerekir. Aksi taktirde üç günün sonunda kargo, tekrar göndericiye geri gönderilmek üzere yola çıkar. Yani, şubeye giden kargo tekrar dağıtıma çıkmaz. Alıcı tarafından alınması gerekir.

PTT Kargo 5 kilo ne kadar 2021?

PTT kargoda 5 kg olan gönderinin ücreti ( 5 kg dahil olmak üzere) 23,60 TL'dir.

PTT Kargo kilosu ne kadar 2021?

Bu tabloya göre 2021 yılında kargo ücretleri şu şekildedir; 1 kg – 16,25 TL 2 kg – 18,25 TL 3 kg – 20 TL 3 kilogramdan sonra 30 kilograma kadar olan gönderilerde, kilo başına 1 lira 80 kuruş eklenmektedir. Yani 4 kilogram 21,80, 5 kilograma 23,60 TL ödenmektedir ve bu şekilde 30 kiloya kadar artış görülür.

Kargo yoldayken adres değişikliği yapılır mı?

Sevk edilen ve kargo süreci başlamış ürünlerinizin teslimatı gerçekleşmiş olması sebebiyle adresi değiştirilememektedir.

Adreste bulunamayan kargo ne olur PTT?

Eğer kimse yoksa haber verildiği tarihin ertesi gününden itibaren alınmak üzere PTT işyeri adresliler dâhil onbeş (15) gün bekletilir. Aksi takdirde göndericinin bilgisi dahilinde kargo çıkış şubesine iade edilir.

Alınmayan kargolar nereye gider?

Şubeden teslim alınmayan kargolar 3 iş günü içerisinde göndericinin bilgisi dahilinde çıkış şubesine iade edilir.

PTT kargo evde bulamazsa arıyor mu?

2. Şubeye teslim ediyor ptt eğer evde birini bulamazsa. Arama huyları yok, başkasına teslim huyları da yok.

444 17 88 numarası nereye ait?

4441788. ptt çağrı merkezi numarası.

PTT'de param var mı nasıl öğrenebilirim?

Bunun için ALO PTT numarası olan 4 hattını aramanız yeterlidir. Zaten menüden hangi seçeneği seçmeniz gerektiği size telefon ile anons ediliyor. Ayrıca PTT'nin web sitesindeki online işlemler kısmını kullanarak da PTT kart hesap bakiyesi öğrenme işlemi yapabilirsiniz.