OGS sistemi nasıl çalışıyor?

İçindekiler:

  1. OGS sistemi nasıl çalışıyor?
  2. OGS nasıl alınır?
  3. OGS cihazı başka araçta kullanılır mı?
  4. OGS kaçak geçiş HGS'den düşer mi?
  5. OGS kaçak geçtim ne yapmalıyım?
  6. OGS sorgulama nasıl yapılır?
  7. OGS nereden alinir kaç TL?
  8. OGS Ptt'den nasıl alınır?
  9. OGS başkasına devredilir mi?
  10. OGS neden iptal olur?
  11. OGS HGS'den kaçak geçiş yapilmasi durumunda ne yapilmalidir?
  12. OGS bakiye nasıl öğrenilir?
  13. OGS borcu nasıl öğrenilir?
  14. OGS PTT'den nasıl alınır?
  15. OGS nereden alinir 2021?
  16. HGS li araç OGS'den geçerse ne olur?
  17. OGS ile HGS arasında ne fark var?
  18. HGS plaka değişikliği nasıl yapılır?
  19. OGS olmadan geçiş yaptım ne yapmalıyım?

OGS sistemi nasıl çalışıyor?

- OGS Aracınızdaki Elektronik Etiketi sorgulayarak kayıtlı bilgileri okumaya çalışır. Bu bilgilerin sağlıklı bir şekilde okunmasından sonra Elektronik Etiketten bir kez “ BİP ” sesi duyulur. - Aracınızın sınıfı belirlenir. - Sönük durumda bulunan trafik ışığı, kısa bir süre için yeşil renge döner.

OGS nasıl alınır?

OGS
  1. OGS ürününe başvurabilmek için bankamızda hesabınızın veya bankamıza ait kredi kartınızın olması gerekmektedir. ...
  2. Geçişlerinize ait ödemelerin otomatik olarak ödenebilmesi için vadesiz hesabınızdan ya da kredi kartınızdan ''Otomatik Ödeme Talimatı'' verebilirsiniz.
Daha fazla öğe...

OGS cihazı başka araçta kullanılır mı?

SORU 3: OGS cihazı birden fazla araçta kullanılabilir mi? ... CEVAP 3: OGS cihazı sözleşme gereği sadece beyan edilen tek bir araçta kullanılmalıdır. Aksi durumda cihazın okunamadığı her geçişte normal geçiş ücretinin 11 katı cezalı geçişlere maruz kalınabilir.

OGS kaçak geçiş HGS'den düşer mi?

Aracınızda HGS var ve siz bilerek ya da bilmeyerek OGS'den geçmişseniz bu durumda 11 kat ceza ödemek zorunda kalırsınız. Örneğin bakiyenizden düşmesi gereken miktar 10 TL iken 110 TL ceza ödersiniz. Hem OGS Hem HGS Birlikte Kullanılır ? HGS ve OGS sistemini aynı anda almanın herhangi bir sakıncası yoktur.

OGS kaçak geçtim ne yapmalıyım?

OGS/HGS etiketiniz yoksa; girişte NAKİT gişelerinden giriş yaparak, çıkışta mutlaka NAKİT gişesine giderek işleminizi sonuçlandırmanız gerekmektedir.

OGS sorgulama nasıl yapılır?

0850 460 60 60 numaralı OGS çağrı merkezi. Müşterisi olunan bankanın internet ve mobil bankacılık OGS/HGS yükleme ekranından adınıza kayıtlı OGS bakiye bilgilerini görüntüleyebilirsiniz. Telefon bankacılığı üzerinden de sorgulama yapabilirsiniz.

OGS nereden alinir kaç TL?

Bu bankalar; Ziraat Bankası, Vakıf Bank, İş Bankası, Deniz Bank ve Garanti Bankasıdır. OGS alımı için başvurduğunuz bankadan bir OGS cihazı almanız gerekir. OGS cihazı fiyatı bankadan bankaya değişiklik gösterse de 40 TL ile 60 TL arasında değişiklik göstermektedir.

OGS Ptt'den nasıl alınır?

PTT şubesinde görevlilere HGS çıkartacağınızı söylemeniz yeterlidir. Size verilen formu doldurup HGS'nizi kolayca alabilirsiniz. OGS çıkarmak için de yanınızda ruhsatınız bulunmalıdır. Ancak PTT şubesi yerine bankaya gitmeniz gerekir.

OGS başkasına devredilir mi?

Taşıt sahipleri, üzerinde OGS aboneliği olan aracını satıp yenisini aldığında bazı işlemler yaptırmak zorunda. ... 'Ziraat Bankası ya da İş Bankası şubesine yeni aracın ruhsat fotokopisi, kimlik fotokopisi, vergi kimlik numaranızla devir işlemi için dilekçe vermeniz gerekiyor.

OGS neden iptal olur?

Bankalar, kredi kartını yenileyen veya bakiyesi yetersiz olan vatandaşların OGS cihazını iptal ediyor. Bu durumdan haberleri olmayan sürücülerin yaptığı geçişler ise kaçış geçiş sayılıyor ve 500 TL'den 2 bin TL'ye kadar ceza kesiliyor.

OGS HGS'den kaçak geçiş yapilmasi durumunda ne yapilmalidir?

HGS - OGS DEN KAÇAK GEÇİŞ YAPILMASI DURUMUNDA NE YAPILMALIDIR? HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş yapılan plaka üzerine 15 (on beş) gün içinde HGS veya OGS abonesi olunması veya mevcut HGS veya OGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

OGS bakiye nasıl öğrenilir?

Banka şubeler veya PTT şubelerine gitmeden çevrimiçi bir şekilde bakiyelerinizi öğrenmek çok kolay. Bunun için hizmetler bölümünden Karayolları Genel Müdürlüğü bölümünü açmanız yeterli olacaktır. Ardından alt kısımda bulunan OGS Hesap Detayı Sorgulama bölümü bulunuyor. Buradan hesabınızın görüntülenmesi yapılmaktadır.

OGS borcu nasıl öğrenilir?

OGS Borç ve Geçiş İhlali Sorgulama OGS - KGS geçiş ihlali sorgulama sayfasına girerek PLAKA NO yazmanız ve ardından sorgula butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Son 2-3 güne ait olan OGS - KGS borçları sisteme yansımamış olabilir. Daha sağlıklı arama yapmak için 2-3 gün sonra tekrar deneyiniz.

OGS PTT'den nasıl alınır?

PTT şubesinde görevlilere HGS çıkartacağınızı söylemeniz yeterlidir. Size verilen formu doldurup HGS'nizi kolayca alabilirsiniz. OGS çıkarmak için de yanınızda ruhsatınız bulunmalıdır. Ancak PTT şubesi yerine bankaya gitmeniz gerekir.

OGS nereden alinir 2021?

PTT ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla OGS başvurusu yapabilirsiniz.

HGS li araç OGS'den geçerse ne olur?

HGS kullanıyorken OGS'den geçtiyseniz OGS cihazı almanız, ceza ödemenizi engeller. Tabi ki bunu yanlış geçiş yaptığınız günden itibaren 15 gün içinde yapmalısınız. Eğer 15 gün içinde yapmazsanız maalesef ceza ödemek zorunda kalacaksınız. Yeni HGS üyeliği almak size maksimum 15 TL maliyet çıkaracaktır.

OGS ile HGS arasında ne fark var?

Peki, OGS ve HGS arasındaki farklar nelerdir? OGS'nin açılımı Otomatik Geçiş Sistemi'dir ve araç içine yerleştirilen elektronik bir cihaz sayesinde köprü ve otoyollardan duraksamadan geçmeyi sağlar. ... HGS, açılımı Hızlı Geçiş Sistemi olan yeni sistemdir.

HGS plaka değişikliği nasıl yapılır?

Çünkü araç satış işlemleri sırasında HGS (Etiket) plaka değişikliği yapılmamaktadır. HGS Kart'larda ise durum farklıdır. Kredi kartı şeklindeki bu HGS Kart ile PTT Şubelerine giderek eski plakayı iptal edip, yeni aldığınız araç plakasına işletmeniz mümkündür.

OGS olmadan geçiş yaptım ne yapmalıyım?

OGS/HGS etiketiniz yoksa; girişte NAKİT gişelerinden giriş yaparak, çıkışta mutlaka NAKİT gişesine giderek işleminizi sonuçlandırmanız gerekmektedir.