2 aylık bebek neden öksürür?

İçindekiler:

  1. 2 aylık bebek neden öksürür?
  2. Bebeklerde öksürüğe ve balgama ne iyi gelir?
  3. Yeni doğan bebeklerde öksürük neden olur?
  4. Bebek gece neden öksürür?
  5. Yeni doğan bebeklerde balgam nasıl giderilir?
  6. Bebeklerde hırıltı varsa ne yapılmalı?

2 aylık bebek neden öksürür?

Bir salgı veya mukus(balgam) bebeğin hava yollarında bulunduğu zaman mikroplarla birlikte bu öksürük meydana gelir. 4 ayın altındaki 2 aylık, 3 aylık bebeklerde öksürük varsa bu durum önemli bir hastalık habercisi olabilir.

Bebeklerde öksürüğe ve balgama ne iyi gelir?

  • Bebeğinize bolca su içirmelisiniz. Vücuttaki su ile balgam atılması kolaylaşacaktır.
  • Çörek otu kaynatılıp süzülen suyu bebeğe verilmelidir. ...
  • Elma ve armut kabukları, zencefil, tarçın ile kaynatılarak süzülmüş suyunun bebeğe içirilmesi bebeklerde balgam atılmasına yardımcı olur.

Yeni doğan bebeklerde öksürük neden olur?

Bebeklerde öksürük doğuştan gelen yapısal bozukluklar, enfeksiyonlar, alerji, reflü ve sigara maruz kalma nedeniyle ortaya çıkabilir. Öksürük solunum sistemine giren toz, yabancı maddeler ve mikropları dışarıya atmak için vücudun kullandığı gerekli ve normal bir reflekstir.

Bebek gece neden öksürür?

Üst solunum yolundan kaynaklanan akıntılı durumlarda daha balgamsı bir öksürük oluşur. Bebeklerde bu öksürük gece yatınca artar. Burnu bol bol temizlemek, soğuk buhar uygulaması ve ılık sıvı tüketimiyle bebek rahatlar. Bebeklerde ateşli ve hırıltılı öksürük larenjit, krup, bronşit veya pnömoni habercisi olabilir.

Yeni doğan bebeklerde balgam nasıl giderilir?

18 aylıktan büyük bebeklere ılık su, limon ve içerisine çok az bal karıştırarak verebilirsiniz. Bu sayede boğazları yumuşayacak ve balgamı rahatlıkla atabilecektir. Bebeğin bolca su tüketmesi balgamı rahat atmasını sağlayacaktır. Çörek otunu kaynatıp suyunu süzün ve ılık olarak bebeğinize içirin.

Bebeklerde hırıltı varsa ne yapılmalı?

Bebeklerde hırıltı, ortamın nem dengesini ayarlayarak ve bebeğinizin burnunu düzenli olarak aspiratörler ile temizleyerek en aza indirilebilir. Bebekler kolay nefes alabildikleri zaman hırıltı son bulur. Bu nedenle bebeğinizde göğüs hırıltısı bulunuyorsa bunun sebebi burnunun tıkalı olmasından kaynaklanabilir.