Aracımın sigortası ne kadar?

İçindekiler:

  1. Aracımın sigortası ne kadar?
  2. 2 araç sigortası yüksek çıkar mi?
  3. Aracım hangi sigortaya kayıtlı?
  4. Aracın sigortası varmı yokmu nasıl öğrenebilirim?
  5. Ilk araç sigortası kaçıncı basamak?
  6. Trafik sigortası olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  7. Sağlık sigortam olup olmadığını nereden öğrenebilirim?
  8. Araba sigortası nereden bakılır?
  9. Araç sigortası kime az çıkar?

Aracımın sigortası ne kadar?

Trafik Sigortası Fiyatları ve Hasarsızlık İndirimleri
Araç GrubuSağlık GideriSakatlanma ve Ölüm
Motosiklet ve Yük Motosikleti430.000 TL1.290.000 TL
Minibüs (sürücü dahil 10-17 koltuk)430.000 TL2.150.000 TL
Otobüs (sürücü dahil 18-30 koltuk)430.000 TL7.740.000 TL
Otobüs (sürücü dahil 31+üstü koltuk)430.000 TL13.330.000 TL
4 satır daha

2 araç sigortası yüksek çıkar mi?

Hayır, aynı kişi üzerinde ikinci bir araç olması durumunda, ikinci aracın sigorta poliçesinde herhangi bir indirime gidilemez. Yani sahip olunan bir araçtaki hasarsızlık indirimi diğer araca etki etmez. Her bir araç için hasarsızlık indirimi oranı farklı olarak hesaplanır.

Aracım hangi sigortaya kayıtlı?

E-Devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra, turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama adresinden aracınızın plaka bilgilerini girerek zorunlu trafik sigortası poliçe bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Aracın sigortası varmı yokmu nasıl öğrenebilirim?

Zorunlu trafik sigortası sorgulaması için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra 'www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama' adresine giderek aracınızın plakasını yazmanız gerekmektedir. Sorgula butonuna tıkladığınızda ise karşınıza aracınızla alakalı tarafik poliçe detayları gelecektir.

Ilk araç sigortası kaçıncı basamak?

Trafik sigortası hasarsızlık indirim oranları hesaplamasında sürücülerin değerlendirildiği yedi basamak vardır; trafiğe ilk defa çıkan sürücüler dördüncü basamaktan başlar. Poliçe süresince kaza yapmayan sürücüler ilk yıl beşinci basamağa yükselir ve poliçe yenilerken %15 hasarsızlık indirimi elde eder.

Trafik sigortası olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Zorunlu trafik sigortası sorgulaması için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra 'www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama' adresine giderek aracınızın plakasını yazmanız gerekmektedir.

Sağlık sigortam olup olmadığını nereden öğrenebilirim?

E-devlet sistemine şifreniz ya da mobil imzanız ile giriş yaptıktan sonra sağ üstte yer alan arama kutucuğuna "GSS Borç Dökümü" yazarak arama yaptığınızda karşınıza ilk çıkan Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama linkine tıklayarak sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.

Araba sigortası nereden bakılır?

E-Devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra, turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama adresinden aracınızın plaka bilgilerini girerek zorunlu trafik sigortası poliçe bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Araç sigortası kime az çıkar?

Trafik sigortasında yüksek prim artışından, aracı yakın akrabanıza devrederek kurtulma şansınız var. Eğer üst üste kaza yapıp yüksek prim ödeyen gruba girdiyseniz aracınızı 120 TL'ye eşinize devredip düşük prim ödeyen gruba geçebiliyorsunuz.