E Devlet Bağkur Sorgulama Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. E Devlet Bağkur Sorgulama Nasıl Yapılır?
  2. Bağkur günleri nasıl öğrenirim?
  3. Bağkur numarası nasıl öğrenilir?
  4. Bagkur prim borcu ne zaman yatar?
  5. Bağkur borcu nereden bakılır?
  6. BAĞ-KUR ödemelerimi nasıl görebilirim?
  7. Bağkur numarası kaç?
  8. Bağkur kaydı nasıl alınır?
  9. Bağ-Kur ödeme kaç TL?
  10. Bağ-Kur prim borcu nasıl ödenir?
  11. Ödenmeyen Bağ-Kur borcu ne olur?
  12. Bağ-Kur borcu yapılandırması nasıl yapılır?
  13. Bağ-Kur aylık ödeme ne kadar 2021?
  14. Bağ Kur ödemeleri ne kadar?
  15. Bağ Kur ödemesi nasıl yapılır?
  16. Bağ-Kur kaydı nasıl yapılır?

E Devlet Bağkur Sorgulama Nasıl Yapılır?

Eğer e devlet üzerinden sorgulama yapacaksanız siteye giriş yaptıktan sonra Kimliğimi Şimdi Doğrula kısmına tıklamalısınız. Daha sonra da e devlet şifresi butonunu tıklayıp T.C. kimlik numaranız ve şifrenizi sisteme girerek Bağkur Borç Sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Bağkur günleri nasıl öğrenirim?

Bağkurda günlerinize bakabilmeniz için öncelikle bir e-devlet şifresine sahip olmanız gerekir. Ptt adreslerine gittiğinizde rahatlıkla bu şifreyi edinebilirsiniz. Ardından https://www.turkiye.gov.tr internet adresine girerek e-devlet şifresiyle bütün işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bağkur numarası nasıl öğrenilir?

– Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu linki ile e-devlet'in Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına girin. – Daha sonra karşınıza çıkan seçenekler arasında primlerini hangi sigorta biriminden ödeniyorsa (4A,4B ya da 4C) onu bulmanız gerekiyor.

Bagkur prim borcu ne zaman yatar?

Her ayın prim borcunu sonraki ayın sonuna kadar ödemeniz gerekiyor. Yani sonraki ayın sonuna kadar bu borç cari borç olarak ödenir. Sonraki ayın sonundan yani son ödeme tarihinden sonra ödenmesi halinde ise bağ-kur 4b geçmiş dönem menüsünden ödenir.

Bağkur borcu nereden bakılır?

Öncelikle E Devlet Kapısı'na giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra arama kısmına '4B borç durumu' yazmalısınız. Açılan seçeneklerden ilgili olanı bulup tıklamalısınız. Açılan 4B borç durumu sayfasında prim borçları hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.

BAĞ-KUR ödemelerimi nasıl görebilirim?

e-Devlet Kapısı
  • Sosyal Güvenlik Kurumu.
  • 4B Ödeme Dökümü

Bağkur numarası kaç?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.

Bağkur kaydı nasıl alınır?

Kişilerin isteği üzerine e-Devlet sistemi dışında il ve ilçelerde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezleri'nde bulunan Bağ-Kur birimine başvuruda bulunarak Bağ-Kur tescil kaydı sorgulama işlemlerini yapmaları da mümkündür.

Bağ-Kur ödeme kaç TL?

Yeni asgari ücrete göre Bağ-Kur sigortalılarının 2021'de ödeyeceği aylık prim tutarı en az 1.235 lira oldu. Bu tutar, beyan edilecek kazanç tutarına göre 9.257 liraya ulaşabilecek.

Bağ-Kur prim borcu nasıl ödenir?

En çok tercih edilen yollar kredi kartı ya da banka kartı ile yapılan ödemelerdir. Bağkur primleri SGK ile anlaşmalı olan bankaların şubelerine giderek yapılabilir. PTT şubelerinden şahsen yapılabilmektedir. SGK ile anlaşmalı olan bankalardan internet siteleri üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Ödenmeyen Bağ-Kur borcu ne olur?

Yeni düzenleme sonucunda süresinde ödenmeyen bağ-kur primleri ilk üç ay için aylık olarak hem % 3 gecikme cezası hem de Hazine Müsteşarlığınca açıklanacak bir önceki aya ait YTL cinsinden iskontolu ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetlerinin aylık ortalama faizi, bileşik bazda uygulanacaktır.

Bağ-Kur borcu yapılandırması nasıl yapılır?

Bağ-Kur sigortalılar ve isteğe bağlı sigortalılar ve primini kendisi ödeyen vatandaşlar, yapılandırma müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor. İsteyen vatandaşlar, SGK İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerine elden ya da posta yoluyla başvuru yapabilecek.

Bağ-Kur aylık ödeme ne kadar 2021?

2021 yılı kapsamında Bağkur çalışanlarının aylık alt limit primleri ise, 1,235 TL olarak belirlenmiştir. Bağkur çalışanlarının sigorta primlerini düzenli olarak ödemeleri halinde % 5 indirimli olarak ödeyecekleri asgari ücret üzerinden alt limit primleri ise, 1,055 TL olarak belirlenmiştir.

Bağ Kur ödemeleri ne kadar?

İsteğe bağlı sigorta primi olarak, BAĞ-KUR'lu olmak için en düşük BAĞ-KUR ücreti 1.144,80TL ve en yüksek ücret değeri 8,586,00TL'dir.Ev hanımı sigortası kapsamında en düşük 2021 yılı BAĞ-KUR primi ücreti 1,068,48TL ve en yüksek prim ücreti 8.013,60TL olmuştur.

Bağ Kur ödemesi nasıl yapılır?

Bağkur primleri SGK ile anlaşmalı olan bankaların şubelerine giderek yapılabilir. PTT şubelerinden şahsen yapılabilmektedir. SGK ile anlaşmalı olan bankalardan internet siteleri üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Bağ-Kur kaydı nasıl yapılır?

Kişi https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden sisteme giriş yapmalıdır.
  1. Giriş yapıldıktan sonra “Kurumlar” menüsü içerisinde yer alan “Sosyal Güvenlik Kurumu” seçeneği tıklanır.
  2. Hizmet seçenekleri arasından “4B Hizmetleri” bulunarak seçilmelidir.
Daha fazla öğe...