Halkbank kredi kimler alabilir?

İçindekiler:

  1. Halkbank kredi kimler alabilir?
  2. Destek Kredisi kimler alabilir?
  3. Maaşın kaç katı kredi limiti?
  4. Aylık kredi ödemesi maaşın kaçta kaçı?

Halkbank kredi kimler alabilir?

NASIL FAYDALANABİLİRİM? Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi'nden hane halkı aylık geliri (aynı evde yaşayan eş ve çocuk) 5.000 TL ve altında olan ücretliler, asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek mensubu olan müşterilerimiz yararlanabilecektir. Kamu bankalarının sadece birinden başvuru yapılabilecektir.

Destek Kredisi kimler alabilir?

Temel ihtiyaç desteği gıda, sağlık, kira, fatura ödemeleri gibi temel ihtiyaçlarının finansmanını sağlaması için hane halkı geliri aylık 5.000 TL ve altında olan vatandaşlara veriliyor. Başvurular Ziraat Bank, VakıfBank ve HalkBank'a yapılıyor.

Maaşın kaç katı kredi limiti?

Bankaların maaşın kaç katı kredi çekebilirim sorunuz için kesin bir matematik hesabı ya da formülü bulunmamaktadır. Ancak, maaşın maksimum %70'i kadar kredi verirler. Genelde bu oran elbette daha düşük olabilmektedir.

Aylık kredi ödemesi maaşın kaçta kaçı?

Çekebileceğiniz maksimum ihtiyaç kredisi tutarı yasalarla sınırlandırılmıştır. Buna göre aylık taksit ödemeleriniz, belgelenebilir aylık gelirinizin %50'sini geçemez. Yüzde elliye kadar olan kısım için kredi kullanmanız mümkün.