Aktüerya uzmanı ne yapar?

İçindekiler:

  1. Aktüerya uzmanı ne yapar?
  2. Aktüerya uzmanlığı nasıl olunur?
  3. Aktüerya uzmanı ne kadar maaş alır?
  4. Aktüerya uzmanı Hangi bölüm?
  5. Aktüerya uzmanı sayısal mı?
  6. Aktüerya mezunları nerede çalışır?
  7. Aktüerya nerede çalışır?
  8. Aktüerya bilimleri kaç yıllık?
  9. Aktüerya sınavına kimler girebilir?

Aktüerya uzmanı ne yapar?

Aktüerya bilimi insanların; doğum, ölüm, hastalık, sakatlık, emeklilik gibi yaşamını; yangın, kaza, deprem, sel, hırsızlık gibi mal varlığını etkileyen rastgeleliğe bağlı, öngörülemeyen olaylarla ve bu olayların finansal etkileriyle ilgilenir.

Aktüerya uzmanlığı nasıl olunur?

Aktüer olmak için aşağıdaki şartları yerine getirmek gerekmektedir;
  1. Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Aktüerya Bilimleri bölümü ya da Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu'na bağlı Aktüerya bölümünden mezun olmak,
  2. Aktüerlik sınavında başarılı olmak,
  3. İflas etmemiş olmak ve konkordato olmamak,
Daha fazla öğe...

Aktüerya uzmanı ne kadar maaş alır?

Aktüerlerin ortalama maaşları 4.300 TL'den başlamaktadır. Başlangıç maaşı ise genel olarak 2.600 TL olur. Kendini iyi derecede geliştirmiş bir Aktüerin maaşı ise yaklaşık olarak 8.100 TL kadar olur. Aktüer İçin İş İmkanları Nelerdir?

Aktüerya uzmanı Hangi bölüm?

Aktüerya, sigortacılık tekniği ve buna ilişkin yatırım, finansman ve demografi konularında olasılık ve istatistik teorileri uygulayarak, rezerv ve kâr paylarını hesaplayarak, tarife ve teknik esasları hazırlayan aktüer yetiştiren bir bölümdür.

Aktüerya uzmanı sayısal mı?

Aktüerya Bölümü sayısal puan türü ile öğrenci alımı yapmaktadır.

Aktüerya mezunları nerede çalışır?

Kısaca Aktüerya ve Risk Yönetimi mezunlarının çalıştığı alanlar; Bankalar, Sigorta Genel Müürlüklerinde, Sigorta ve Fon Yönetim Şirketlerinde, Sosyal Güvenlik ve Finans Kurumlarında, Acentalarda ,Hazine Müşteşarlıklarında Finans ve Sigorta Murakabe Kurumlarında, Yatırım Firmalarında , Bütçe Planlama Analistliğinde, ...

Aktüerya nerede çalışır?

Bölüm mezunları, sigorta sektörünün yanı sıra finans kuruluşları, danışmanlık firmaları, kamu kurumları ve üniversitelerde çalışma olanaklarına sahiptir. Mezunlar, "Aktüerler Yönetmeliği" uyarınca yapılmakta olan aktüerlik sınavları ile imza yetkisine sahip Aktüer unvanını da alabilir.

Aktüerya bilimleri kaç yıllık?

Aktüerya ve Risk Yönetimi, üniversitelerde İşletme Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan, yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul eden 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

Aktüerya sınavına kimler girebilir?

2019-AS'a, yurt içinde veya dışında bir yüksek öğretim kurumuna lisans derecesi almak üzere devam edenler veya bu yüksek öğretim kurumlarından mezun olarak lisans derecesi almış olanlar başvurabilir.