Araç muayenesi 1 gün geçerse ne olur?

İçindekiler:

  1. Araç muayenesi 1 gün geçerse ne olur?
  2. Muayenesi olmayan araç bağlanır mı?
  3. Araç muayene randevusuna gitmezsek ne olur?
  4. Araç muayene tarihi ne zaman alınır?
  5. Muayenesiz araç kullanmanın cezası nedir?
  6. Hangi durumlarda araç bağlanır?
  7. Araç muayenesi 2 gün gecikirse ne olur?
  8. TÜVTÜRK Randevu değişikliği nasıl yapılır?
  9. Aldığımız randevuya gitmezsek ne olur?

Araç muayenesi 1 gün geçerse ne olur?

Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.

Muayenesi olmayan araç bağlanır mı?

Muayenesiz yakalanılan ilk seferde aracınız size direkt olarak teslim edilir fakat eğer hala muayene yaptırmaz ve ikinciye muayenesiz olarak trafik kontrolüne takılır veya yakalanırsanız aracınız hemen olarak çekilir ve bağlanma olayı gerçekleşir.

Araç muayene randevusuna gitmezsek ne olur?

TÜVTÜRK muayene randevusunu iptal etmeden randevuya gidilmemesi tehlikelidir. Eğer bir kişi 3 kez randevu alıp iptal etmeden muayene istasyonuna gitmezse bir daha o sene içerisinde araç muayene randevusu alamaz ve aracını muayene ettiremez.

Araç muayene tarihi ne zaman alınır?

KAÇ YILDA BİR ARAÇ MUAYENESİ YAPILIR? Yeni otomobil yeni sıfır km bir araç satın aldıysanız ilk üç sene boyunca muayeneye ihtiyacınız olmaz. İlk muayeneden sonra ise 2 yılda bir aracınızı muayene ettirmeniz gerekir. Otomobilin ruhsatında yazan “Tescil Tarihi” kısmından muayene geçerlilik sürenizi öğrenebilirsiniz.

Muayenesiz araç kullanmanın cezası nedir?

ARAÇ MUAYENE CEZASI Muayenesiz araç kullanma cezası 2021 yılında 314 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Eğer bu ceza tebliğ tarihinden sonraki 15 gün içerisinde ödenirse ceza üzerinden %25'lik bir indirim uygulanacaktır. 15 günden sonra ödenen cezalarda herhangi bir indirim uygulanmaz.

Hangi durumlarda araç bağlanır?

Zorunlu trafik sigortasının olmaması, resmi olmayan araçların devlet plakası bulundurması, tescilsiz ve geçici belgesi seyir, araçta olması gereken işaretlerin eksik olması, muayene tarihinin geçmesi, izinsiz yolcu taşımacılığı araçların trafikten uzaklaştırılmasına neden olur.

Araç muayenesi 2 gün gecikirse ne olur?

Aracın muayenesi 1 gün de gecikse 10 gün de gecikse araç, muayene geçerlilik tarihinin bittiği günden itibaren araç muayene cezasına tabiidir. Yani araç muayenesi 1 gün bile gecikse gecikme cezası ödenir.

TÜVTÜRK Randevu değişikliği nasıl yapılır?

RANDEVU DEĞİŞİKLİĞİ / İPTAL ETME Randevunuzu güncellemek veya iptal etmek için Soyadınızı girerek güncelleme ve iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Randevu bilgilerinize, randevu tarihinize kadar erişmeniz ve bilgiler üzerinde değişiklik yapmanız mümkündür.

Aldığımız randevuya gitmezsek ne olur?

Hastanelerden randevu almak için Sağlık Bakanlığı'nın 182 numaralı hattını arayıp randevu alan vatandaşların gitmese bile muayeneye ücreti ödüyor. '182 Hastane Randevu Merkezi'ni hattını arayan vatandaşlar, her arama için 4 lira telefon ücreti ödüyor.