THY işçi çıkardı mı?

İçindekiler:

  1. THY işçi çıkardı mı?
  2. Türk Hava Yolları devletin mi?
  3. THY de kaç çalışan var?
  4. THY de kaç pilot var?
  5. 1 Temmuz işten çıkarma yasağı kalktı mı?
  6. Türk Hava Yolları devlet kurumu mu?
  7. Türk Hava Yolları kime satıldı?

THY işçi çıkardı mı?

THY, işçi çıkarma yasağının kalktığı gün 24 çalışanını işten çıkardı. ... “Pandemi sürecinde hem şirketimizi hem de çalışma arkadaşlarımızın istihdamını korumak amacıyla Türk Hava Yolları A.O. ve yetkili sendika arasında bir protokol imzalanmıştır.

Türk Hava Yolları devletin mi?

Türk Hava Yolları (THY), (BIST: THYAO ), Türkiye'nin ulusal hava yolu şirketidir. ... yılında yayımlanan kararname ile devlete ait I,12 oranındaki hissenin Türkiye Varlık Fonu'na devredilmesi kararlaştırılmıştır.

THY de kaç çalışan var?

Dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolu olma özelliği taşıyan THY'nin 'si pilot, 12 bin 52'si kabin memuru olmak üzere 65 bin personeli bulunuyor.

THY de kaç pilot var?

Havacılık sektörünün en popüler meslekleri arasında yer alan pilot ve kabin memuru sayısında da rekor THY'de. 2020 Mart ayı sonunda olan pilot ve pilot adayı sayısı, itibariyle yüzde 3'lük azalışla 'e geriledi.

1 Temmuz işten çıkarma yasağı kalktı mı?

Koronavirüs salgınıyla beraber Nisan 2020'de başlayan işten çıkarma yasağı, kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulamaları 1 Temmuz itibarıyla sona erdi.

Türk Hava Yolları devlet kurumu mu?

1955'te 60 milyon TL, 1982'de 20 milyar TL olan sermaye, 1984'te 60 milyar TL'ye ulaştı. Türk Hava Yolları, kamu iktisadi kuruluşu statüsüne geçti.

Türk Hava Yolları kime satıldı?

Ortaklık Yapısı
HissedarNominal Pay Tutarı (TL)Sermaye Oranı (%)
Türkiye Varlık Fonu (A Grubu Nama)677.884.84949,12
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (C Grubu Nama)0,01