EPDK Şikayet Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. EPDK Şikayet Nasıl Yapılır?
  2. Elektrik şirketi nereye şikayet edilir?
  3. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu nereye bağlı?
  4. EPDK izni nedir?
  5. Aydemi nereye şikayet edebilirim?
  6. Doğalgaz dağıtım şirketleri nereye şikayet edilir?
  7. Elektrik dağıtım şirketleri Hangi Bakanlığa Bağlı?
  8. Elektrik Kesintisi Hangi Bakanlığa Bağlı?
  9. EPDK üyelerini kim seçer?
  10. Düzenleyici ve denetleyici kurumlar hangileri?
  11. Enerji Lisansı nedir?
  12. EPDK lisans tadili nedir?
  13. Bereket Enerji kime ait?
  14. Aydem devletin mi?
  15. Doğalgaz faturam yüksek geldi nereye şikayet edebilirim?
  16. Aksagaz nereye şikayet edilir?
  17. Elektrik dağıtım şirketlerini kim denetler?
  18. Uedaş Hangi Bakanlığa Bağlı?
  19. Elektrik idaresi kime bağlı?
  20. CK Boğaziçi ile Bedaş aynı mı?

EPDK Şikayet Nasıl Yapılır?

Kurumumuza Bilgi Edinme, Şikayet ve Görüş/Öneri başvurularınızı yan taraftaki modülden portalımıza giriş yaparak yapabilirsiniz. Kurumumuz portalından yapmış olduğunuz başvurularınız ile CİMER aracılığıyla Kurumumuza ulaşan başvurularınızın durumunu ve verilen cevapları yine bu portaldan takip edebilirsiniz.

Elektrik şirketi nereye şikayet edilir?

Elektrikte ihbar ve şikayetleri, görevli dağıtım şirketi veya elektrik tedarik şirketinin tüketici hizmetleri merkezine yapmanız gerekmektedir. Tüketici hizmetleri merkezinin telefon, internet, faks ve e-posta bilgilerini herhangi bir elektrik faturanızın üzerinde bulabilirsiniz.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu nereye bağlı?

Kurumun ilişkili olduğu Bakanlık, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'dır. Kurumun, dağıtım bölgelerinde müşteri ilişkilerini sağlamak üzere İstanbul'da bir irtibat bürosu kurulmuştur.

EPDK izni nedir?

Petrol piyasalarında ithalat, ihracat veya bayilik olarak hizmet vermek istiyorsanız EPDK izin belgesi almanız gerekmektedir. ... Akaryakıt haricinde yapılacak petrol ürünlerinin yurtiçi ve yurtdışından temin edilmesi için kişi veya kurumlara EPDK tarafından bu işi yapmak için uygunluk yazısı verilir.

Aydemi nereye şikayet edebilirim?

Aydem Elektrik Tüketici Şikayet & Yorumları Aydem Elektrik çağrı merkezi numarası 08 olup, 7/24 hizmet vermektedir.

Doğalgaz dağıtım şirketleri nereye şikayet edilir?

Şayet tüketici; faturalandırmanın tüketimlerin tespit edilmesi, tahakkuk ve faturalandırma esaslarına uygun olmadığı iddia ediyorsa ;elindeki faturaların aslını/fotokopisini ekleyerek ilgili doğalgaz dağıtım şirketini EPDK'ya şikayet edebilir.

Elektrik dağıtım şirketleri Hangi Bakanlığa Bağlı?

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Elektrik Kesintisi Hangi Bakanlığa Bağlı?

EPDK | Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu.

EPDK üyelerini kim seçer?

Kurul üyeleri ve başkanları Bakanlar Kurulu tarafından atanır.

Düzenleyici ve denetleyici kurumlar hangileri?

Bunlar; Sermaye Piyasası Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Rekabet Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Şeker Kurumu, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Kamu İhale Kurumu ve Kamu Gözetimi Kurumudur.

Enerji Lisansı nedir?

Lisanslı elektrik üretimi 1 MW üstü kurulu güce sahip uygulamalardır. Tüketim durumunu göstermek gibi bir zorunluluğu yoktur. Üretilen lisanslı elektrik direk olarak şubeye aktarılabilir. Lisanslı elektrik projelerinde lisans süresi 49 yıl olup, üretilen enerjinin piyasa koşullarında satılması da mümkündür.

EPDK lisans tadili nedir?

4) Lisans tadili nedir? Lisansta yer alan hususlarda değişiklik yapılmasını gerektirecek faaliyetler, EPDK tarafından onaylanıp lisansa işlenmedikçe yapılamaz. EPDK'nin söz konusu değişikliği onaylama işlemine lisans tadili denir.

Bereket Enerji kime ait?

Bereket Enerji'nin sahibi Ceyhan Saldanlı'dır. Saldanlı aynı zamanda Aydem Enerji'nin de sahibidir.

Aydem devletin mi?

EPDK Başkanı Hasan Köktaş, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, AYDEM'in Türkiye'nin elektrik dağıtım lisansı alan ilk özel sektör şirketi olduğunu vurgularken, Aydın Denizli ve Muğla şehirlerinin dağıtım şebekesinin özel sektöre devrine yönelik sürecin başlangıcının 17 yıl kadar öncesine kadar dayandığını söyledi.

Doğalgaz faturam yüksek geldi nereye şikayet edebilirim?

YÜKSEK DOĞALGAZ FATURASI NEREYE VE NASIL ŞİKAYET EDİLİR? Kullanımdan dolayı kaynaklanmayan yüksek doğalgaz faturaları için sağlayıcı firmaya itiraz edilir. Yaşadığınız şehrin ve doğalgaz sağlayıcınızın internet sitesinden 'fatura itirazı' kısmından işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Aksagaz nereye şikayet edilir?

Doğal Gaz Piyasası Piyasası Tüketici Köşesi
WEB Adresihttp://www.aksagaz.com.tr
Çağrı Merkezi Telefonu
İstek/Şikayet URLKhttp://www.aksagaz.com.tr/Turkish/SikayetFormu.aspx
İletişim Bilgilerihttp://www.aksagaz.com.tr/Turkish/iletisim.aspx
e-Postainfo@aksagaz.com.tr
1 satır daha

Elektrik dağıtım şirketlerini kim denetler?

6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nun 15. maddesi, Elektrik Dağıtım Şirketleri Denetim Yönetmeliği (Yönetmelik) (RG:02.12.208 sayı), Dağıtım Şirketlerinin Faaliyetlerinin İncelenmesi ve Denetlenmesine yönelik EİGM ile TEDAŞ arasında düzenlenen 07.06.2017 tarihli protokol kapsamında inceleme ve denetleme ...

Uedaş Hangi Bakanlığa Bağlı?

TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.) 1970 yılında çıkarılan kanunla Türkiye'de elektrik enerjisinin; dağıtım ve perakende satışından sorumlu iktisadi devlet teşekkülüdür. TEDAŞ, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlıdır.

Elektrik idaresi kime bağlı?

BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.' NİN TARİHÇESİ Boğaziçi Elektrik Dağıtım Müessesesi, 18 Haziran 1984 tarihinde, 18435 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) hakkında çıkarılan kanun hükmünde kararname uyarınca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı bir KİT olarak yapılanır.

CK Boğaziçi ile Bedaş aynı mı?

Genellikle İstanbul bölgesinde abonelik ve fatura ödeme işlemlerinde elektrik satış şirketi olan CK Boğaziçi Elektrik hizmet verirken, arıza ve kesinti gibi daha teknik konularda elektrik dağıtım şirketi BEDAŞ hizmet vermektedir.