Muayeneler ne zamana kadar ertelendi?

İçindekiler:

  1. Muayeneler ne zamana kadar ertelendi?
  2. TÜVTÜRK muayene süresi uzatıldı mı?
  3. Araç muayenesi süresi bittikten sonra kaç gün?
  4. Araç muayene zamanı geçerse ne olur?
  5. 2021 araç muayene tarihleri uzatıldı mı?
  6. Araç muayene tarihi geçerse ne olur?
  7. Muayene günü geçerse ne olur?
  8. Araç muayene cezasi ne kadar 2021?
  9. Randevusuz araç muayenesine gidilir mi?

Muayeneler ne zamana kadar ertelendi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 3 Nisan ile 3 Temmuz tarihleri arasında araç muayene süresi dolan ve 17 Ağustos tarihine kadar muayenesi yaptıramamış olan araç sahiplerinin tarihine kadar muayene yaptırmasına imkan tanınmıştı.

TÜVTÜRK muayene süresi uzatıldı mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, COVID-19 tedbirleri kapsamında araç muayene sürelerinin 30 Eylül'e kadar uzatıldığını açıkladı. ... Bu kapsamda, muayene süresi 3 Nisan-3 Temmuz tarihlerinde sona eren ve 17 Ağustos'a kadar muayenesi yaptırılamayan araçlar için söz konusu süre 30 Eylül'e kadar uzatıldı.

Araç muayenesi süresi bittikten sonra kaç gün?

Muayene tekrarı süresi ne zamana kadar geçerlidir? Muayenesi yapılan araçlar muayeneden geçemedikleri takdirde kendilerine 1 aylık süre tanınmaktadır. Aracın 1 aylık süre içerisinde eksikliklerini tamamlayıp gelmesi gerekmektedir.

Araç muayene zamanı geçerse ne olur?

Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.

2021 araç muayene tarihleri uzatıldı mı?

Muayene gecikme süreleri için bir sınır yok 31 Aralık 2021'e kadar geçerli yeni düzenlemenin tüm araç tipleri için geçerli olduğunu açıklayan TÜVTÜRK, gecikme süreleri için de bir sınır olmadığını duyurdu.

Araç muayene tarihi geçerse ne olur?

Muayene süresi geçen araçlardan her ay için muayene ücretinin %5'i oranında gecikme cezası alınır. Ayrıca muayene süresinin bir gün dahi geciktirilmesi durumunda %5 gecikme cezası uygulanır. TÜVTÜRK tarafından tahsil edilen gecikme tutarları ise Gelir İdaresi Başkanlığına aktarılır.

Muayene günü geçerse ne olur?

Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.

Araç muayene cezasi ne kadar 2021?

ARAÇ MUAYENE GECİKME BEDELİ 2021 Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

Randevusuz araç muayenesine gidilir mi?

Araç muayenesi 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 34. maddesi gereğince zorunludur ve sadece yetkili tek kuruluş olan TÜVTÜRK'te araç muayenesi yapılır. ... Eğer isterseniz, aracınızın son muayene geçerlilik tarihi gelmeden de TÜVTÜRK istasyonlarından randevu alarak araç muayene işlemlerinizi yaptırabiliyorsunuz.