In zıt anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. In zıt anlamı nedir?
  2. Başlangıcın zıt anlamlısı ne?
  3. Eğik zıt anlamlısı ne?
  4. Alt zıt anlamlı kelimesi nedir?
  5. Sözün zıt anlamı nedir?
  6. Çok zıt anlamı nedir?
  7. Yerli kelimesinin zıt anlamı nedir?
  8. AK kelimesinin zıt anlamı nedir?
  9. Zıt anlamlısı nedir acaba?
  10. Eğik dik zıt anlamlı mı?
  11. Alçak karşıtı nedir?
  12. Derin zıt anlamı nedir zıt anlamı nedir?
  13. Neden kelimesinin zıt anlamı nedir?
  14. Yüksek in zıt anlamı nedir?
  15. Aynı kelimesinin zıt anlamı nedir?
  16. Mutlu kelimesinin zıt anlamı nedir?
  17. Akın zıt anlamı var mı?
  18. Kazanmak kelimesinin zıt anlamı nedir?
  19. Eş ve zıt anlam ne demek?
  20. Olumlu kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

In zıt anlamı nedir?

Enin karşıt anlamı olan kelime boy dur.

Başlangıcın zıt anlamlısı ne?

İlk kelimesinin zıt anlamı olan kelime; son kelimesidir. İlk ve son kelimeleri birbirinin zıttı olarak belirtilmiştir. İlk kelimesi; belli bir şeyin başlangıcını, son kelimesi ise; belli bir şeyin bitişini ifade eder.

Eğik zıt anlamlısı ne?

Eğik kelimesi bir maddenin veya bir cismin uzunluğunun yere düşmesi şeklindeki hareketine denilmektedir. Eğik bir ağaç olabildiği gibi herhangi bir cisim de olabilmektedir. Eğiğin Zıt Anlamı Olan Kelimeler Nelerdir? Eğiğin karşıt anlamlısı dik veya dikik olmaktadır.

Alt zıt anlamlı kelimesi nedir?

2- Yukarı: Alt gibi yukarı kelimesi de eski Türkçedir. Cümlelerde alt sözcüğünün zıt anlamlısı olarak kullanılabilir.

Sözün zıt anlamı nedir?

Derinin zıt anlamlısı hakkında detaylar. Derin kelimesi zıt anlamlı olarak, 'sığ,' sözcüğü ile karşılık buluyor.

Çok zıt anlamı nedir?

Çok kelimesinin zıt anlamlısı olan kelimede az kelimesidir. Az kelimesi cümle içerisindeki manası da bir nesnenin veya bir eşyanın sayıca az olduğunu ifade etmektedir.

Yerli kelimesinin zıt anlamı nedir?

Yerli kelimesinin zıt anlamı yabancı olarak belirtilmiştir. Yerli ve yabancı kelimelerine aşağıdaki gibi örnek vermek faydalı olacaktır; - Yerli ürünlerin yerine yabancı ürünlerin alınmasını hiç doğru bulmuyorum açıkçası.

AK kelimesinin zıt anlamı nedir?

Bununla beraber ak kelimesinin zıt anlamlısı; karadır. Ak ile kara kelimeleri birbirinin zıt anlamlısı olarak belirtilmiştir. Ak ile kara kelimelerine aşağıdaki gibi örnek vermek yararlı olacaktır; - Akla karayı seçene kadar, beynim şaştı.

Zıt anlamlısı nedir acaba?

Anlamca birbirinin karşıtı olan kelimelerdir. Örnek: Siyah-beyaz, uzun-kısa, aşağı-yukarı, ileri-geri, var-yok, gelmek-gitmek, Tüm kelimelerin zıt anlamlısı yoktur.

Eğik dik zıt anlamlı mı?

Dik Zıt Anlamı Olan Kelimeler Dik kelimesinin sıfat olması gibi zıt anlamlıları da sıfat olmaktadır. Dik kelimesinin karşıt anlamlı kelimeleri ise eğik ve yatay olmaktadır.

Alçak karşıtı nedir?

Alçak zıt anlamlısı; yüksek kelimesidir.

Derin zıt anlamı nedir zıt anlamı nedir?

Derinin zıt anlamlısı hakkında detaylar. Derin kelimesi zıt anlamlı olarak, 'sığ,' sözcüğü ile karşılık buluyor. Bu doğrultuda sığ sözcüğünün derinliği çok az olan deniz ve göl ya da akarsu gibi yerler için kullanılan kelime olduğunu söylemek mümkün.

Neden kelimesinin zıt anlamı nedir?

Sebebin diğer bir karşıt anlamı ise olumsuz ek alması ile oluşan sebepsizlik kelimesi olmaktadır. Sebep kelimesi sebepsizlik kelimesi ile ters anlamda kullanılan kelimelerden olmaktadır. Sebep kelimesi neden ifadesi olarak kullanıldığında ise karşıt hali nedensizlik olmaktadır.

Yüksek in zıt anlamı nedir?

Yüksek zıt anlamlısı alçaktır. Yüksek kelimesi ile ilgili birkaç örnek vermek gerekirsek; ben yüksekten çok korkarım, kedi yüksek bir ağaca tırmanmış, oldukça yüksek bir kapı olduğu için geçmekte hiç zorlanmadı.

Aynı kelimesinin zıt anlamı nedir?

Bununla beraber aynı kelimesinin zıt anlamı; farklı olarak belirtilmiştir. Aynı ile farklı birbirlerinin zıt anlamıdır. Aynı ile farklı kelimelerinin bir arada kullanıldığı örnek aşağıdaki gibi olacaktır; - Aynı numara sandığımız bu botların, numaraları farklıymış meğer.

Mutlu kelimesinin zıt anlamı nedir?

Mutlu kelimesinin zıt anlamı olan kelimeler; mutsuz ve üzgün olarak tanımlanabilir. ... Mutlu ve mutsuz kelimeleri birbirinin zıt anlamları olarak tanımlanmaktadır.

Akın zıt anlamı var mı?

Akın kelimesi yapılan bir işe veya olaya verilen bir isim olduğu için zıt anlamı bulunmayan kelimler arasında yer alıyor. Ayrıca akın zıt anlamlısı olmayan fakat eş anlamlısı olan kelimeleri arasındadır. Akının eş anlamlı kelimeleri ise yağma, baskın gibi kelimeler olarak biliniyor.

Kazanmak kelimesinin zıt anlamı nedir?

2. -i Yenik düşmek, yenilmek: Savaşı kaybetmek. Bahsi kaybetmek.

Eş ve zıt anlam ne demek?

Nasıl ki eş anlamlı kelimeler, aynı anlamı karşılayan yazılışları farklı birden fazla kelime olarak ifade ediliyorsa; zıt anlamlı kelimeler de birbirinin tam tersi iki anlamı ifade eden kelimelerdir.

Olumlu kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Dilimizde pozitif olumlu anlamında negatif olumsuz anlamındadır. Negatif olumsuz durumlar için kullanılır. Pozitifin zıt anlamlısı kesin olarak negatiftir.