Bir eserin kaynakça bölümünde hangisi yer alır?

İçindekiler:

  1. Bir eserin kaynakça bölümünde hangisi yer alır?
  2. Kaynakçada ne yazılır?
  3. Makalede kaynakça nasıl yazılır örnek?
  4. Sözlük Kaynakçası nasıl yazılır?
  5. TDK kaynakçada nasıl yazılır?

Bir eserin kaynakça bölümünde hangisi yer alır?

Kaynakçada eser yazılırken yararlanılan kitaplar, dergiler, ansiklopediler veya internet siteleri yazar. Bunların yanında ise bu eserlerin nerede bulunduğu yazar. Kaynaklar hakkında bütün bilgileri görebileceğimiz bu bölümde "Yazarın adı ve soyadı, kitabın yayın evi ve basım tarihi" de yer alacaktır.

Kaynakçada ne yazılır?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır.

Makalede kaynakça nasıl yazılır örnek?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayınevi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül (,) işareti konulur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Basımevi, Antalya, 2010.

Sözlük Kaynakçası nasıl yazılır?

Yazar Adı Soyadı, “Madde Adı”, Kitap Adı, nşr./thk. Neşredenin/Tahkik Edenin Adı Soyadı (Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi Hicrî/Miladi; Cilt: Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, “Madde Adı”, Cilt: Sayfa Numarası.

TDK kaynakçada nasıl yazılır?

Not: Kurumlar kaynak olduğunda, metinde kısaltması yazılır. Örneğin, Türk Dil Kurumu kaynak olduğunda, metin içerisinde (TDK, 1996: 35) gibi bir kaynak gösterimi olur. Kullanılan tüm kaynaklar, metnin sonunda ayrı bir bölüm halinde yazar soyadlarına göre alfabetik olarak numaralandırılmadan verilmelidir.