Göksu Yerköprü Şelalesi Nasıl Gidilir?

İçindekiler:

  1. Göksu Yerköprü Şelalesi Nasıl Gidilir?
  2. Göksu Şelalesi nereye akıyor?
  3. Göksu Şelalesi doğal mı?
  4. Yerköprü Şelalesi yolu nasıl?
  5. Çetmi şelalesine nasıl gidilir?
  6. Künye Şelalesi Nerede?
  7. Göksu Yerköprü Şelalesi Konya kaç km?
  8. Mersin merkez Yerköprü Şelalesi kaç km?
  9. Mersin Yerköprü Şelalesi açık mı?
  10. Alevi Çetmi nedir?
  11. Çetmi boğazı nerede?
  12. Küçük Künye Homurlu Şelalesi Nerede?
  13. Develinin kaç köyü var?
  14. Kisecik Kanyonu kaç km?
  15. Yerköprü Şelalesi ücretli mi?
  16. Çetmi kime denir?
  17. Balıkesirde Alevi var mı?
  18. Çetmi kanyonu nerede?
  19. Develi'de ne yapilir?
  20. Develide kaç mahalle var?

Göksu Yerköprü Şelalesi Nasıl Gidilir?

Göksu şelalesine Konya Karaman yolu üzerinden gidilmektedir. Buradan Güneysınır istikametinden dümdüz gitmek gerekir. Bozkır ilçesine doğru dümdüz gitmek gerekmektedir. Gürağaç kasabasını da geçtikten sonra soldan şelale yoluna girebilirsiniz.

Göksu Şelalesi nereye akıyor?

Bu yazımızda sizlere Konya'nın Hadim ilçesindeki Göksu Nehri üzerindeki Göksu Şelalesi'nden bahsettik. Akdeniz'e dökülen Göksu Nehri, Mersin'in Mut ilçesinden de geçiyor ve burada da Yerköprü Şelalesi adı verilen bir şelale daha bulunuyor. Yani Göksu Nehri üzerinde iki farklı Şelale bulunuyor.

Göksu Şelalesi doğal mı?

Doğal güzelliklerden biri olarak karşımıza çıkmakta olan Göksu Şelalesi, Hadim'e 23 km uzaklıkta yer almaktadır. Bölge sahip olduğu son derece ilginç olan jeolojik yapısı ile dikkat çekmektedir.

Yerköprü Şelalesi yolu nasıl?

Yerköprü şelalesi, Mut'tan Ermenek yönüne 22km gidilir. Evren köyüne gelmeden sola sapılır. Sapakta şelalenin tabelası var. 9km sonra sağa toprak yola sapılır. 900m sonra yol biter. Bundan sonra yürüyerek patika daha sonrada ahşap platform takip edilerek 500 m gidilir.

Çetmi şelalesine nasıl gidilir?

Çetmi Şelalesine Nasıl Gidilir; Taşkent'ten Ilıcapınar yolundan Balcılar istikametine doğru gidildikten sonra Balcılar Çetmi yol ayrımından Çetmi istikametine gidilir. Çetmiden 2 km uzaklıkta olan şelelenin yolu düzgündür.Taşkent Belediyesi tarafından parke taşı döşenerek düzenlenmiştir .

Künye Şelalesi Nerede?

Kayseri'nin Develi İlçesi'ne bağlı Yukarı Künye Köyü'nde bulunan Homurlu Şelalesi, yaz aylarında sıcaktan bunalanların uğrak yeri oldu.

Göksu Yerköprü Şelalesi Konya kaç km?

Yerköprü Şelalesi, Konya'nın Hadim İlçesi'nde, Konya merkeze 110 kilometre uzaklıkta, Göksu Nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelaledir.

Mersin merkez Yerköprü Şelalesi kaç km?

Yerköprü Şelalesi Mersin arası 213 km, 3 saat sürüyor. Mut ile şelale arası ise 35 km mesafede.

Mersin Yerköprü Şelalesi açık mı?

Mersin'in Mut ilçesinde ziyaretçi rekoru kıran Yerköprü Şelalesi, orman yangınları nedeniyle ziyarete kapatıldı. ... Karaekşi Tabiat Parkı ve Yerköprü Şelalesi Tabiat Anıtı 31.08.2021 tarihine kadar geçici olarak kapatılmıştır” denildi.

Alevi Çetmi nedir?

Çepni kelimesi düşmanla savaşan, mert, yiğit, asi, cesur anlamında kullanılmıştır. Günümüzde Rumeli ve Anadolu'da yaşayan Oğuz/Türkmen boylarından biridir. Karadeniz bölgesindekiler çoğunlukla Sünni olmakla birlikte, Alevi olan gruplara da rastlanır.

Çetmi boğazı nerede?

Konya'nın Taşkent ilçesinde yer alan Çetmi Kanyonu ve ortasından akan çayın oluşturduğu "Ayboğazı" olarak da bilinen şelale, el değmemiş doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekliyor.

Küçük Künye Homurlu Şelalesi Nerede?

Develi ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve Küçük Künye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan, doğal güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakan Homurlu Şelalesi, yaz aylarının aşırı sıcak geçmesi ve yağışların istenilen düzeyde olmaması nedeniyle adeta kuruma noktasına geldi.

Develinin kaç köyü var?

İlçe mülki sınırları içerisinde biri merkez olmak üzere 4 kasaba belediyesi, 45 köy ile 5 köye bağlı 7 mezra bulunmaktadır. 25'i ilçe merkezinde 11'i kasabalarda olmak üzere toplam 36 mahalle vardır.

Kisecik Kanyonu kaç km?

Kisecik Kanyonu – Saklı Cennet – Çamlıyayla Nasıl Gidilir; Araçla gidilen yol kanyona yaklaşırken stabilize oluyor. Saklı cennet ile Mersin arasındaki uzaklık 58 km kadardır. Kanyona yaklaşık 1 saat 25 dakika içinde ulaşabilirsiniz.

Yerköprü Şelalesi ücretli mi?

Yerköprü Şelalesi Giriş Ücreti Özel araç ile ulaşımın sağlandığı şelaleye girmek için 12 Lirası ücret ödemeniz gerekiyor.

Çetmi kime denir?

Oğuz'un Çepni Boyu (Çepni, Çebni veya Çetmi olarak da bilinen Oğuz Türkleri) hakkında varılan genel bilgiler; -Çepni, 24 Oğuz Boyundan 21. olanının adıdır. -Çepni isminin yer aldığı ilk yazılı metin, Büyük Türk bilginlerinden biri olan Kaşgarlı Mahmud'un 1070 yılında kaleme aldığı Divanü Lügati't-Türk isimli eserdir.

Balıkesirde Alevi var mı?

Alevî Çepniler ise daha çok Ordu, Giresun, Balıkesir, Manisa, İzmir, Çanakkale, Burdur, Gaziantep gibi illerde yerleşiktirler. ... Buradaki Çepnilerin bir kısmı Osmanlılar'ın ilk dönemlerinde Balıkesir yöresine yerleşerek, burada Balıkesir Alevîlerini oluşturmuşlardır.

Çetmi kanyonu nerede?

Konya'nın Taşkent ilçesindeki Ayboğazı Kanyonu ve ortasından akan çayın oluşturduğu Çetmi Şelalesi, doğal güzellikleriyle dikkati çekiyor.

Develi'de ne yapilir?

Tarihi ve Turistik Yerler
  • Ayşepınar Mahallesi Roma Mezarları
  • Bakırdağı Mahallesi Hitit Kaya Anıtı
  • Çomaklı Yeraltı Mağaraları
  • Develi kalesi.
  • Develi Lisesi.
  • Elbiz Parkı
  • Fraktın Hitit Kaya Anıtı
  • Gazi Mahallesi Yeraltı Şehri.
Daha fazla öğe...

Develide kaç mahalle var?

İlçenin mülki sınırları içerisinde; 1 belediye ve 75 mahalle bulunmaktadır.