IMAX ne farkı var?

İçindekiler:

  1. IMAX ne farkı var?
  2. IMAX ne oluyor?
  3. Cinemaximum Home IMAX nedir?
  4. Cinemaximum Sweet Box ne demek?
  5. IMAX kamera ne demek?
  6. IMAX de gözlük var mı?
  7. 4dx sinema nasıl?
  8. Sky Box Nedir?
  9. 4DX nerede var?
  10. Sinema salonlarında kaç koltuk var?
  11. IMAX ne zaman çıktı?
  12. Cinemaximum Aşı zorunlu mu?
  13. IMAX gözlük ücretli mi?
  14. 4DX sinema Türkiye'de nerede?
  15. Gold Class sinema ne demek?
  16. Tam starium ne demek?
  17. Sinema türleri nelerdir?
  18. 4DX sinema Türkiye'de nerelerde var?
  19. 4DX sinema Türkiye'de var mı?
  20. Türkiyede kaç tane sinema salonu var?

IMAX ne farkı var?

IMAX, gerçeğe en yakın 3 boyutlu sinama teknolojisidir. ... IMAX salonlarında görüntüler, normal perdelerden farklı olarak, yüzde 110 daha büyük perdeye yansıtılır. Görüntülerin büyüklüğü izleyicilere adeta izledikleri filmin içindeymiş hissi yaratır.

IMAX ne oluyor?

IMAX, “maximum image”, yani ulaşılabilecek maksimum görüntü kelimelerinin bir nevi kısaltmasıdır. ... Imax'te amaç, görüntüyü normal sinema perdelerinden daha geniş bir perdeye yansıtarak ve son derece gerçekçi ses sisteminden de yararlanarak izleyiciye sanki filmin içerisindeymiş gibi izlenim vermektir.

Cinemaximum Home IMAX nedir?

IMAX Sinema Sistemi IMAX salonlarının eşsiz geometrik yapısı; gerçek hayattakinden daha büyük kristal netliğindeki 3 boyutlu görüntüler ve IMAX'e özel dijital ses sistemi ile birleşerek kendini adeta filmin içinde hissetmeni sağlar.

Cinemaximum Sweet Box ne demek?

Sweetbox koltuklarda, sevdiğinizle birlikte kendinizi gerçekten bir çikolata veya şekerleme kutusundaymışsınız gibi hissediyorsunuz. Bir sinema salonunda ama baş başa film izleme keyfi bir de Cinemaximum'un ileri teknoloji film sunumu ile birleşince salondan hiç çıkmadan üst üste film seyretmek kaçınılmaz oluyor.

IMAX kamera ne demek?

IMAX (Image Maximum) yüksek boyutta ve netlikte görüntü kapasitesine sahip olan bir film gösterim sistemidir. ... Ayrıca omni-max olarak isimlendirilen bir IMAX türünde görüntü, balıkgözü mercekler yardımıyla küre biçimindeki perdeye yansıtılır ve yatay eksende 180 derecelik bir görüntü sağlar.

IMAX de gözlük var mı?

Gözlüğün varsa yanında getirebilirsin, yoksa gişemizden bilete ek olarak gözlük satın alabilirsin. IMAX, D-BOX, salonlarda gösterilen filmler için gözlük bedeli bilet fiyatının içindedir.

4dx sinema nasıl?

Hareket, titreşim, su, ışık efektleri, koku ve diğer unsurları kullanarak sinema izleyicisini gerçek anlamda filme dahil eden bir deneyim sunuyor.

Sky Box Nedir?

bir gün önce Skybox, iki kişilik locaların olduğu bir salon çeşididir. Localar, salonun yukarısına konumlandırılmış. Balkon benzeri ancak camla kapalı bir yerden izliyorsunuz.

4DX nerede var?

4DX teknolojisini Cinemaximum Marmara Forum, Cinemaximum Panora, Cinemaximum Emaar Square Mall, Cinemaximum İstinye Park ve Cinemaximum Maltepe Piazza sinemalarımızda deneyimleyebilirsiniz.

Sinema salonlarında kaç koltuk var?

TÜİK Kurumsal. Türkiye genelinde sinema salonu sayısı 2019 yılında, 2018 yılına göre %1,1 azalarak oldu. Bu dönemde sinema salonlarındaki koltuk sayısı %1,4 azalarak 3 oldu. Sinema seyirci sayısı 2019 yılında, 2018 yılına göre %12,8 azalarak 56 milyon 4 kişi oldu.

IMAX ne zaman çıktı?

IMAX teknolojisi, Türkiye'de ilk olarak 2000'de AFM ANKAmall'da kullanılmaya başlandı. İstanbullular 3 boyutlu sinema ile ancak 2005 yılında tanıştı. Şu anda, biri Ankara'da biri de İstanbul İstinye Park AFM'de olmak üzere toplam iki IMAX 3D salonu var.

Cinemaximum Aşı zorunlu mu?

Değerli Misafirlerimiz, Bu doğrultuda aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında 18 yaş ve üzeri için uygulanacak negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmiştir. ...

IMAX gözlük ücretli mi?

IMAX, D-BOX, salonlarda gösterilen filmler için gözlük bedeli bilet fiyatının içindedir.

4DX sinema Türkiye'de nerede?

4DX teknolojisini Cinemaximum Marmara Forum, Cinemaximum Panora, Cinemaximum Emaar Square Mall, Cinemaximum İstinye Park ve Cinemaximum Maltepe Piazza sinemalarımızda deneyimleyebilirsiniz.

Gold Class sinema ne demek?

Geniş ve yatabilen koltuklarıyla bambaşka bir konfor sunan Gold Class, sinemaseverleri bekliyor. Gold Class salonlarının kendine ait ayrı bir fuaye alanı var. Dileyen misafirlerimiz için telefon şarj ünitesi bulunan salondaki rahat koltuklar konforda sınırı bir üst seviyeye taşıyor.

Tam starium ne demek?

Starium, lazer sinema projektörünün yüksek parlaklık seviyesi, artan kontrast oranı ve canlı renkleriyle bugüne kadar izlenilen tüm formatlara meydan okuyan, eşi benzeri görülmemiş bir sinema keyfi yaşatıyor.

Sinema türleri nelerdir?

Başlıca film türleri
  • Animasyon.
  • Aksiyon.
  • Belgesel.
  • Bilimkurgu.
  • Biyografi.
  • Casusluk.
  • Çizgi roman.
  • Dini.
Daha fazla öğe...

4DX sinema Türkiye'de nerelerde var?

4DX teknolojisini Cinemaximum Marmara Forum, Cinemaximum Panora, Cinemaximum Emaar Square Mall, Cinemaximum İstinye Park ve Cinemaximum Maltepe Piazza sinemalarımızda deneyimleyebilirsiniz.

4DX sinema Türkiye'de var mı?

CJ 4DPLEX tarafından geliştirilen 4DX teknolojisi, uzun metrajlı filmlere yönelik dünyanın ilk 4D teknolojisi tabanlı sineması olarak dikkat çekmesiyle birlikte; hareket, titreşim, su, rüzgar, aydınlatma, koku ve diğer unsurları kullanarak sinema izleyicisini gerçek anlamda filme dahil eden bir deneyim sunuyor. 4DX'in ...

Türkiyede kaç tane sinema salonu var?

Türkiye genelinde sinema salonu sayısı 2019 yılında, 2018 yılına göre %1,1 azalarak oldu. Bu dönemde sinema salonlarındaki koltuk sayısı %1,4 azalarak 3 oldu.