Foyası ortaya çıkmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Foyası ortaya çıkmak ne demek?
  2. Feleği şaşmak ne demek?
  3. Felek kelimesi ne anlama gelir?
  4. Argoda falso ne demek?
  5. Falso ne demek TDK?
  6. Fasol ne demek?
  7. Falsolu vuruş ne demek?
  8. Falsolu ne demek?
  9. Falso almak ne demek?
  10. Bilardoda falso ne demek?
  11. Falso ingilizce ne demek?
  12. Bilardo topuna nasıl vurulur?

Foyası ortaya çıkmak ne demek?

Sizler için 'foyası meydana çıkmak' deyiminin hikayesini derledik. Foyası meydana çıkmak deyiminin genel anlamı yalanı, dolanı, kötülüğü ve kusuru gün yüzüne koymak anlamında kullanılır. Foya, parıltısını artırmak için elmas taşlarının altlarına konan ışık yansıtıcı ince maden yaprağına verilen isimdir.

Feleği şaşmak ne demek?

Feleği şaşmak deyiminin anlamı ve açıklaması Ummadığı bir durumda kalmak, şaşkınlık içine düşmek. "Bela öyle bir yerden gelir ki, feleği şaşar insanın." "Sana öyle bir cevap veririm, feleğin şaşar kalırsın." "İkiz beklerken, beşiz çocuğu olan adamın feleği şaştı."

Felek kelimesi ne anlama gelir?

Felek, kelime anlamıyla gökyüzü demektir. Ancak bazı kullanımlarda bu sözcük dünya anlamında da tercih edilir. Felek sözcüğü, insanın çevresini saran yaşam olarak da kullanılır. Bazen insanın kendi yaşamı manasını taşır.

Argoda falso ne demek?

Falso bir hareket” dediğimizde ise sıfatlaşıp, argoda hata ve tekinsizliğe işaret ediyor. Bir de müzikte hatayı anlatan “falso” ve onun küçüğü “falsetto” var. Ama küçük kardeş “hatacık” değil “sahtecik” demek.

Falso ne demek TDK?

a. (fa'lso) 1. müz. Bir parça çalınır veya söylenirken yapılan nota yanlışlığı: “Ahenge falso, kalın erkek sesleri de karıştı.” -H. R. Gürpınar. 2. mec.

Fasol ne demek?

Talu). Falso yapmak: 1. Bir parçayı çalar veya söylerken nota yanlışlığı yapmak.

Falsolu vuruş ne demek?

Falso vermek: Bilardoda ve futbol gibi topla oynanan kimi oyunlarda topa, belirli bir eğim ya da kavisle gitmesini sağlayacak biçimde vurmak. Topa vurulurken topun tam ortasının biraz sağına veya soluna vurmak topun kendi ekseninde dönerek ilerlemesini sağlar.

Falsolu ne demek?

sf. 1. Yanlış, hatalı, kusurlu: “Bu saydığım, rolün falsolu tarafları.” -R. N. Güntekin. 2. argo Uygun ve yerinde olmayan.

Falso almak ne demek?

futbol oynununda ayağın içi ya da dışıyla topa kendi etrafında dönüş ilk hızı verilerek yapılır.

Bilardoda falso ne demek?

Bilardoda falso, topun merkezi dışında sağına ya da soluna yapılan vuruşlara verilen addır. Vuruş topunun tam ortasına değil de sağına ya da soluna vurduğumuz zaman, yuvarlanmasının ötesinde kendi etrafında da dönmeye başlar. Bu yaptığı dönüş hareketi özellikle banda temas ettikten sonra etkisini gösterir.

Falso ingilizce ne demek?

"falso" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 14 sonuç slipup i. blunder i. false step i.

Bilardo topuna nasıl vurulur?

Bu tutuş biçimi şu şekilde öğrenilebilir: Sol el bilardo masasının üstüne düz bir biçimde yerleştirilir, baş parmak orta parmağa doğru götürülür, baş parmak ile orta parmağın uçları birbirine bastırılır.