EMES hastası ne demek?

İçindekiler:

  1. EMES hastası ne demek?
  2. EMES hastası neden olur?
  3. MS hastalığı öldürür mü?
  4. MS hastalığı nasıl başlar?
  5. MS ölümcül bir hastalık mı?
  6. MS hastaları bebek sahibi olabilir mi?

EMES hastası ne demek?

Yorgunluk, kaslarda güçsüzlük, düzgün yürüyememe ve görme bozuklukları gibi belirtilerle ortaya çıkan Emes Hastalığı diğer adıyla Multiple Skleroz; bir merkezi sinir sistemi hastalığıdır.

EMES hastası neden olur?

MS hastalığı neden olur sorusuna birkaç şekilde cevap verilebilir; Çevresel faktörler: Organik çözücülere ve cıvaya maruz kalma, böcek ilaçları ve radyasyon teması. Etnik köken: Kafkas, Kuzey Afrika kökenlilerde hastalık görülebilir. Sarı ve kısmen siyah ırkta koruyuculuk beyaz ırka göre daha fazladır.

MS hastalığı öldürür mü?

Meral Üzel, 20 ile 40 yaşı arasında sıklıkla görülen MS Hastalığının doğru tedavi yöntemiyle kontrol altına alınabileceğini ifade etti. MS hastalığının çeşitli bulgular verebileceğini belirten Uzm. Dr. Meral Üzel, “MS, ölümcül bir hastalık değildir ve kişiden kişiye bulaşmaz.

MS hastalığı nasıl başlar?

Bağışıklık sistemi miyelin kılıflarına saldırdığında 'plak' adı verilen hasarlı bölgeler oluşur. Bunun sonucunda yürüme, konuşma, görme gibi eylemlerde bozulmalar olabilir, bunlara MS atakları denir. Ancak miyelin tabakası kendini tekrar yeniler ve hastalar günlük yaşamına geri döner.

MS ölümcül bir hastalık mı?

Beyin ve omurilik yani merkezi sinir sisteminin iltihabi hastalığı olan MS, bulaşıcı ya da öldürücü de değil. Ömür boyu süren kronik bir hastalık olsa da MS'in belirtilerini giderebilmek ve MS'le birlikte daha rahat bir yaşam sürdürülmesini sağlamak için tedaviler uygulanabiliyor.

MS hastaları bebek sahibi olabilir mi?

Rahatsızlığın kadınlarda erkeklere oranla 2 kat daha fazla görüldüğünü dile getiren Eraksoy, "MS Hastası kadınlar çocuk sahibi olabiliyor. Hatta biz bunu engellemiyor, olumlu sonuçları nedeniyle destekliyoruz. Hamilelik hastalığın doğal seyrini değiştirmiyor.