Eksik kelimesinin eş anlamlısı nedir Google?

İçindekiler:

  1. Eksik kelimesinin eş anlamlısı nedir Google?
  2. Eksik kelimesinin eş ve zıt anlamlıları nelerdir?
  3. Mat kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  4. Sınıf kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Eksik ve noksan eş anlamlı mı?
  6. Kas ve adale eş anlamlı mı?
  7. Eksik zit anlami ne?
  8. Güçlü kelimesinin eş anlamı nedir?
  9. Parlak Mat eş anlamlı mıdır?
  10. Söz kelimesinin eş sesli anlamı nedir?
  11. Kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  12. Sözcüğünün eş anlamlısı nedir?
  13. Noksan kelimesinin eş anlamı ne?
  14. Kaygı kelimesinin eş anlamı nedir?
  15. Duyurunun eş anlamlısı nedir Eodev?
  16. Seyrek kelimesinin zıt anlamı nedir?
  17. Zıt anlamlısı nedir sabah?
  18. Güçlünün kelimesi nedir?
  19. Güçlü Zayıf eş anlamlı mıdır?
  20. Parlak kelimesinin eş zıt anlamlısı nedir?

Eksik kelimesinin eş anlamlısı nedir Google?

Eş anlamlı kelimeler yerine anlamdaş kelimeler de denilebilmektedir. Eksik kelimesinin eş anlamlısı noksan ve az sözcüğüdür.

Eksik kelimesinin eş ve zıt anlamlıları nelerdir?

EKSİK KELİMESİNİN ZIT ANLAMINI TAŞIYAN SÖZCÜK Zıt anlamlı kelimeler yerine karşıt anlamlı kelimeler de denilebilmektedir. Eksik kelimesinin zıt anlamlısı fazla, tamam, yetkin, tam ve ziyade kelimeleridir. Eksik kelimenin Tdk'ya uygun doğru kullanımı eksik olmalıdır.

Mat kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Dilimize Farsçadan geçmiş olan fer kelimesi hem ışık hem de aydınlık anlamına gelir. Fersiz ise mat kelimesiyle anlamlıdır.

Sınıf kelimesinin eş anlamı nedir?

Sınıf eş anlamlı kelimesi nedir? Bu konuyu sizler için detayları ile inceledik. Sınıf kelimesi anlamdaş kelimesi 3 tanedir. Sınıf kelimesinin eş anlamlısı dershane, derslik ve klas kelimeleridir.

Eksik ve noksan eş anlamlı mı?

Arapçadan dilimize geçmiş olan noksan kelimesi, tamamlanmamış ve sona ermemiş demektir. Yarım bırakılmış şeyler için de bu kelime kullanılır. ''Nks'' mastarından türeyen noksan, hatalı ve eksik kelimeleriyle eş anlamlıdır. ... Noksan kelimesiyle eş anlamlı olan diğer kelimeler şu şekilde sıralanabilir: Natamam ve Fire.

Kas ve adale eş anlamlı mı?

Her iki kelime de aynı karşılığı sunmakta ve bu doğrultuda kullanım imkanı vermektedir. Hem birbirinden değişik bulmacaları çözerken hem de günlük hayatta amaca göre birçok noktada değerlendirmek mümkün. Kas kelimesi yerine adale, adale kelimesinin yerine ise kas kelimesi eşit anlam üzerinden kullanılabilir.

Eksik zit anlami ne?

Eksik kelimesi bir sıfat olduğu için onu karşılayan zır anlamları da sıfat olmaktadır. Bu kelimenin zıt anlamlıları olarak ise Türk Dil Kurumu sözlüğünde; fazla, tamam, yetkin, tam ve ziyade kelimeleri verilmiş olmaktadır.

Güçlü kelimesinin eş anlamı nedir?

Türk Dil Kurumuna göre güçlü kelimesinin eş anlamlısı olarak 'kuvvetli' sözcü karşımıza çıkıyor. Yazılışları ve okunuşları farklı olan bu iki kelime aynı anlamı üzerinde günlük yaşamda kullanılabilmektedir.

Parlak Mat eş anlamlı mıdır?

Mat kelimesinin zıt anlamlısı olarak, 'Parlak, cilalı' sözcükleri karşılık şeklinde öne çıkıyor. Kullanmak İstediğiniz yere göre mat kelimesi için zıt anlamlısı biçiminde cilalı ile parlak sözcüklerini değerlendirebilirsiniz.

Söz kelimesinin eş sesli anlamı nedir?

Dilimize Arapçadan gelen kelam da söz ile anlamlıdır. Özlü sözlere ise kelam-ı kibar denir.

Kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu (TDK) Güncel Türkçe sözlükte yer alan bilgilere göre Kelimenin eş anlamlısı söz, sözcük, lügat'tır. Aynı zamanda laf sözcüğü de kelimenin anlamdaşı (eş anlamlısı) olarak Türkçe'de kullanılmaktadır.

Sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Sözcük eş anlamlısı kelimedir. Eş anlamlı kelimeler anlam bakımından aynı olan ve o kelime yerine kullanılan dil öğeleridir. Sözcüğün eş anlamlısı da kelime olarak belirlenmiştir.

Noksan kelimesinin eş anlamı ne?

Arapçadan dilimize geçmiş olan noksan kelimesi, tamamlanmamış ve sona ermemiş demektir. Yarım bırakılmış şeyler için de bu kelime kullanılır. ''Nks'' mastarından türeyen noksan, hatalı ve eksik kelimeleriyle anlamlıdır.

Kaygı kelimesinin eş anlamı nedir?

KAYGI EŞ ANLAMLISI Kaygı sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler düşkünlük, düşünce, endişe, fikir, gam, heves, korku, merak, tasa ve üzüntü sözcükleridir.

Duyurunun eş anlamlısı nedir Eodev?

Eş anlamlısı, anons veya ilandır.

Seyrek kelimesinin zıt anlamı nedir?

Seyrek kelimesinin zıt anlamı; sık olarak belirtilmiştir. Bunun yanı sıra seyrek kelimesinin bir diğer zıt anlamlısı ise gür kelimesidir. Bu iki sözcük seyrek kelimesinin zıt anlamları olarak belirtilmiştir. Seyrek kelimesinin zıt anlamları, uygun sözcükler içerisinde kullanılabilir.

Zıt anlamlısı nedir sabah?

Sabah zıt anlamlısı olan kelime tam tersi durumu işaret eden akşam kelimesidir.

Güçlünün kelimesi nedir?

Gücü olan. Etkisi, önemi büyük olan, forslu. Nitelikleri ile etki yaratan, etkili. Şiddeti çok olan.

Güçlü Zayıf eş anlamlı mıdır?

Güçlü kelimesinin zıt anlamı da kuvvetsiz, zayıf anlamına gelmektedir. Güçlü kelimesinin eş anlamlı kelimesini de kuvvetli, heybetli sözcükleri oluşturmaktadır.

Parlak kelimesinin eş zıt anlamlısı nedir?

Parlak kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime ise “donuk” veya “mat” sözcüğüdür.