Nazal polip tedavi edilmezse ne olur?

İçindekiler:

  1. Nazal polip tedavi edilmezse ne olur?
  2. Nazal polip ne iyi gelir?
  3. Nazal polip ne demektir?
  4. Geniz akıntısını gidermek için ne yapmalıyız?
  5. Burundaki polip ameliyatı nasıl yapılır?

Nazal polip tedavi edilmezse ne olur?

Burun polipleri tedavi edilmezse kötü sonuçlar doğurabilir. Neoplazm bir yapıysa kanser oluşumu gerçekleştiğinden hastayı yaşam kayıplarına kadar götürebilir. Alerji ya da iltihaba bağlı iyi huylu burun polipleri tedavi edilmediği takdirde burun içinde giderek büyüyerek yer kaplamaya başlar.

Nazal polip ne iyi gelir?

Burun poliplerinde en etkili ilaç kortizondur. Gerek burundan lokal gerekse de sistemik kortizon tedavisi burun poliplerinin ilaçla tedavisinde sıklıkla başvurulan yöntemdir. Hastanın engel durumu yoksa 10-15 gün süreyle azalan dozlarda ağızdan verilen kortizonla şikayetler azalır, polipler küçülür.

Nazal polip ne demektir?

Nazal polipler, burun ve sinüs mukozasından kaynaklanan soluk pembe renkli, gözyaşı şeklinde tüm burun ve sinüs boşluklarını doldurabilen kötü huylu olmayan oluşumlardır. Aspirin duyarlılığı olan vakaların burunda nazal polip varlığı açısından değerlendirilmesi gereklidir.

Geniz akıntısını gidermek için ne yapmalıyız?

- Taze bal ve limon karışımı içmek, - Buruna yakın bölgeye nane yağı uygulaması yapmak, - Günde 2-3 kez sıcak çorba içmek, - Günlük olarak içilen suya az miktarda elma sirkesi ilave etmek geniz akıntısına iyi gelir.

Burundaki polip ameliyatı nasıl yapılır?

Polipler temizlendikten sonra sinüslerin burun içine açılan yerleri de kontrol edilir ve gerekirse açılarak sinüslerin normale dönmesi sağlanır. Ameliyat hem bölgesel uyuşturma yoluyla, hem de genel anestezi altında uyutularak yapılabilir. Bu ameliyatlara genel olarak “Endoskopik Sinüs Cerrahisi” adı verilir.