Günlük ne için yakılır?

İçindekiler:

  1. Günlük ne için yakılır?
  2. Günlük ağacı sakızı ne işe yarar?
  3. Günlük sakızı tütsüsü ne işe yarar?
  4. Günlük ağacı tütsüsü ne işe yarar?

Günlük ne için yakılır?

Günlük, Yahudiler tarafından, kutsal cumartesiler düzenlenen sebat ayinlerinde yakılan dört tatlı kokulu tütsünün kokularından biriydi. Küdüs'teki kurban sunum törenlerinde de günlük tütsüsü yakılırdı.

Günlük ağacı sakızı ne işe yarar?

İltihaplı eklem romatizması, kireçlenme, sırt ve eklem ağrıları, hareket kısıtlılıklarını azaltmada bu bitkiden yararlanılabilir. Ayrıca bu harika bitkinin balgam söktürücü, nefes darlığını giderici özellikleriyle özellikle astım hastalarında nöbetleri azalttığı, nefes alma kapasitesini arttırdığı gözlenmiştir.

Günlük sakızı tütsüsü ne işe yarar?

İdrar söktürür ve kabız edici etkiye sahiptir. Adet söktürücüdür. Ayrıca romatizma ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur. Mide ülseri : Günlük öğütülüp balla macun yapılıp aç karnına birer çay kaşığı yenmeye devam edilir.

Günlük ağacı tütsüsü ne işe yarar?

Günlük ağacı reçinesi (frankincense) binlerce yıldır dini törenlerde, astım ve çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılır. Çok şifalıdır. Yapılan araştırmalarda günlük sakızı kokusunun anksiyete ve depresyonda, beyinde zayıflayan iyon kanallarını yeniden aktive ettiği, doğal bir antidepresan olduğu görülmüştür.