Dizel araçlarda hangi motor yağı kullanılır?

İçindekiler:

  1. Dizel araçlarda hangi motor yağı kullanılır?
  2. Nissan Qashqai 1.6 dci hangi Motor Yağı kullanılır?
  3. 0W-30 yağ hangi araçlarda kullanılır?
  4. Nissan hangi motor yağını kullanıyor?
  5. Nissan Qashqai dizel motor yağı kaç numara?
  6. Motor yağı neden artar?

Dizel araçlarda hangi motor yağı kullanılır?

5W30, hafif hizmet tipi benzinli ve dizel motorlarda yaygın olarak kullanılan bir motor yağıdır. Günümüzde üretilen çoğu motor yağı gibi, 5W30 da çok dereceli bir yağdır, yani değeri 5 gibi düşük bir viskozite sınıfından 30 gibi yüksek bir viskozite sınıfına kadar değişir.

Nissan Qashqai 1.6 dci hangi Motor Yağı kullanılır?

5W-30 A5/B5 ve 5W-40 A3/B4 ürünleri de ACEA ve API uluslararası spesifikasyonlarını karşılayan benzinli ve DPF (dizel partikül filtresi)si olmayan dizel araçlar için uygundur.

0W-30 yağ hangi araçlarda kullanılır?

Euro 6 motor tipi ile üretilen araçlarda ise 0w-30 motor yağını kullanmanız gerekir. Bu konuda bazen oto servislerinde veya raflarda 0w20 motor yağını da görebilirsiniz. Daha önce söylediğimiz gibi aracınızda partikül filtresi varsa, mutlaka partikül filtreli yani DPF li 0w30 motor yağı kullanın.

Nissan hangi motor yağını kullanıyor?

5W-30 C3 ve 5W-30 C4 ürünleri DPF (dizel partikül filtresi), GPF (benzin partikül filtresi), SCR (Seçici katalitik indirgeme) gibi egzoz emisyon düşürücü sistemlerle uyumlu düşük kül içeriklİ yağlardır.

Nissan Qashqai dizel motor yağı kaç numara?

Nissan Qashqai 1.5 DCI 4,4 litre motor yağı alır, Hangi motor yağı? Kaç numara yağ? 5W/30 numara yağ kullanır.

Motor yağı neden artar?

Eğer, araç egzoz zamanında yakıt göndererek filtreyi temizliyorsa ve bu süreçte stop edilirse püskürtülen yakıt doğrudan kartere inecek ve yağ seviyesinin yükselmesine neden olacaktır. Özellikle dpf sistemine sahip bir araç kullanıyorsanız en fazla 500 km'de bir yağ seviyesini kontrol etmenizi öneririz.