Polimer teknolojisi 2 yillik ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Polimer teknolojisi 2 yillik ne iş yapar?
  2. Polimer teknolojisi hangi dersler var?
  3. Polimer malzeme mühendisliği ne iş yapar?
  4. Kimya teknolojisi Önlisans mezunu ne iş yapar?
  5. 2 yıllık kimya bölümü okuyan ne olur?

Polimer teknolojisi 2 yillik ne iş yapar?

Polimer teknolojisi bölümü mezunları, polimer malzemeler üretimi, tasarlanması, işlenmesi, uygulanması ve kalite kontrol aşamalarında görev alırlar. Polimer teknolojisi bölümü mezunları, plastik ve lastik üretimi yapılan makinelerin bakımını yaparlar.

Polimer teknolojisi hangi dersler var?

Polimer Teknolojisi programında öğrencilerimiz başta Polimer Kimyası, Elastomer Teknolojisi, Polimer Katkı Maddeleri, Polimer İşleme ve Kalıplama Teknikleri, Polimer Karakterizasyonu, Plastik Ambalaj ve Geri Dönüşüm, Biyopolimerler, Polimer Karışımları ve Kompozitleri, Polimer Filmler, Köpükler ve Kaplamalar olmak ...

Polimer malzeme mühendisliği ne iş yapar?

Polimer mühendisliği, öncelikle yeni ürünlerin geliştirilmesine odaklanan bir malzeme mühendisliği alanıdır. ... Polimer mühendisi, üretim için polimerin kalıplanması, pişirilip soğutulması, şekillendirilmesi gibi süreçleri takip eden ve sürecin kalite ve kontrolünü de sağlayan kişidir.

Kimya teknolojisi Önlisans mezunu ne iş yapar?

Kimya teknikeri; kimyager ya da kimya mühendisinin belirlediği kriterler doğrultusunda, laboratuvar ortamında, kimyasal madde kullanarak üretim yapan ya da doğrudan kimyasal madde üreten kişiye verilen mesleki unvandır.

2 yıllık kimya bölümü okuyan ne olur?

Kimya Teknolojisi bölümü iki yıllık ön lisans programlı bir bölümdür. Bu bölüm kimya alanı ile ilgilenen bir bölümdür ve bu dalda eğitimler vermektedir. Bu bölümde öğrenciler çözelti hazırlama, numune alma, nitel ve nicel olarak analizler yapma, fiziksel ve kimyasal kalite kontrol gibi öğrenmektedirler.