Doktor raporu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Doktor raporu nasıl alınır?
  2. Doktor raporu kaç gün olur?
  3. Sağlık ocağı rapor verebilir mi?
  4. Özel hastaneler pazar günü rapor verir mi?

Doktor raporu nasıl alınır?

Tam teşekküllü sağlık raporu, devlet hastanelerinden, özel hastanelerden ve aile hekimlerinden alınabilir. Belirlenen doktorlara tek tek muayene olup onay almak gerekmektedir. Bu konuyu sakın ihmal etmeyin. Kontrolünüzü yaptırıp ondan sonra onay almalısınız.

Doktor raporu kaç gün olur?

İstirahatli olması gerektiren durumlarda iş yeri hekimi işçiye en fazla 2 gün rapor verebiliyor. Aile hekimleri ise rapor süresini tek seferde 10 gün verebiliyor.

Sağlık ocağı rapor verebilir mi?

İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre yirmi günü geçmemek kaydı ile istirahat uzatılabilir. Yirmi günü aşan istirahat raporları sağlık kurulunca verilir.” Bu nedenle Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş aile hekimi, bir defada en çok 10 gün rapor verebilir.

Özel hastaneler pazar günü rapor verir mi?

Zira hafta sonu veya mesai saatleri dışında da olsa acil hal olarak tanımlanan hallerde sağlık hizmeti sunulmasına bir engel yok. Daha açık bir ifade ile acil hastalığı olan vatandaş, haftanın hangi günü olduğuna bakmaksızın, gerek özel gerekse de kamu hastanelerine doğrudan başvurabilecek.