Micro USB Cable nedir?

İçindekiler:

  1. Micro USB Cable nedir?
  2. Type C OTG nedir?
  3. Samsung orijinal kablo nasıl anlaşılır?
  4. Iphone orijinal kablo nasıl anlaşılır?

Micro USB Cable nedir?

Micro-USB: Telefon ve taşınabilir cihazlarda kullanılan standart. Apple dışında neredeyse her üretici tarafından kabul görmüş durumda. Type-C: İki yönde de takılabilen bu kablo, önceki USB türlerine göre daha çok güç ve veri taşıyabiliyor. Laptop'larda, bazı telefon ve tabletlerde kendine giderek daha çok yer buluyor.

Type C OTG nedir?

USB OTG'nin tam açılımı On-The-Go. Yani özgün bir çeviriyle iş başında diyebiliriz. OTG desteği sayesinde, telefon kullanıcıları USB üzerinden diğer cihazlara hızlıca bağlanabiliyor. Bir kablo vasıtasıyla bağlanan telefonu ana platform olarak kullanabiliyor ve OTG kablosunu, istediğiniz cihazla bağlıyorsunuz.

Samsung orijinal kablo nasıl anlaşılır?

Telefonlar için özel olarak üretilen şarj cihazlarının USB başlıklarında küçük bir delik bulunur. Bu delik kıvrımlı bir kareyi andırıyorsa cihaz orijinaldir, aksi takdirde ya sahtedir ya da telefon için üretilmiş olan bir şarj cihazı değildir.

Iphone orijinal kablo nasıl anlaşılır?

Bir Apple Lightning - USB kablosunda, USB bağlayıcısından yaklaşık 18 cm'lik mesafede "Designed by Apple in California" ibaresi ile birlikte "Assembled in China", "Assembled in Vietnam" veya "Indústria Brasileira" ibarelerinden biri bulunur. Bu metnin sonunda 12 haneli bir seri numarası görürsünüz.