Kafkas Kangalı Fiyatları ne kadar?

İçindekiler:

  1. Kafkas Kangalı Fiyatları ne kadar?
  2. Kafkas köpeği nerenin?
  3. Kangala ne isim verilir?
  4. Coban kopekleri ne ise yarar?
  5. Çoban köpeklerinin kulakları neden kesilir?

Kafkas Kangalı Fiyatları ne kadar?

Özellikle çobanların talep gösterdikleri bu köpek ırkının yavru ücretleri, 2.500 TL ile 5.000 TL arasında değişmektedir.

Kafkas köpeği nerenin?

Kafkas çoban köpeği, Kafkasya'da yaşayan ender köpek cinsi. Bu köpek cinsinin Kuzey Kafkasya"ya Tibet'ten 2000 yıl kadar önce geldiği düşünülmektedir. Kafkas dağlarının, Çerkez (Adıge) bölgesinde yaygın olarak bulunur.

Kangala ne isim verilir?

Erkek Kangal köpeklerinde ise daha çok "Aslan", "Cesur", "Duman", "Ejder", "Fırtına", "Herkül", "Karabela", "Kemikkıran", "Kurtboğan", "Pala", "Panter", "Tarzan", "Toraman", "Yakışıklı", "Zalım", "Zalim" ve "Zorba" gibi gücü temsil eden heybetli isimler tercih ediliyor.

Coban kopekleri ne ise yarar?

Çoban köpekleri, sürülerin "idaresinde" kullanılan köpekler. Bu yönleriyle öncelikli görevleri sürüleri "korumak" olan bekçi ve koruma köpeklerinden ayrılırlar. Çoban köpekleri grubu, dünyadaki başlıca köpek kulüpleri tarafından tanınan bir köpek grubudur.

Çoban köpeklerinin kulakları neden kesilir?

Kangal gibi, davar sürüsü korumakla görevli ve her an kurt saldırısıyla karşılaşma ve kurtla boğuşma tehlikesiyle karşı karşıya olan bir hayvanın kulakları, kurt gelip kangalı kulaklarından yakalamasın diye kesilir.