2021 poşet beyannamesi ne zaman verilecek?

İçindekiler:

  1. 2021 poşet beyannamesi ne zaman verilecek?
  2. Geri kazanım katılım payı beyannamesi ne zaman verilir?
  3. Gekap beyannamesi uzatıldı mi?
  4. Poşet beyannamesi kaç ayda bir verilir?
  5. Geri kazanım katılım payı gider yazılır mi?
  6. Gekap beyanı kimler verecek?
  7. 2020 2 dönem poşet beyannamesi ne zaman verilir?
  8. Gekap ertelenecek mi?
  9. Poşet beyannamesini hangi mükellefler verecek?
  10. Şirketler poşet beyannamesini nasıl verecek?
  11. Gekap gider yazilir mi?
  12. Geri kazanım katılım payı kimler verecek?
  13. Etiket Gekap kapsamında mı?

2021 poşet beyannamesi ne zaman verilecek?

Bu doğrultuda 2021 yılının Ocak, Şubat ve Mart dönemlerini içeren ilk 3 aylık Gekap bildirimlerinin en geç 30.04.2021 tarihine kadar beyan edilip ödenmesi gerekmektedir.

Geri kazanım katılım payı beyannamesi ne zaman verilir?

a) Birinci dönem; Ocak-Şubat-Mart-Nisan-Mayıs-Haziran. b) İkinci dönem; Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım-Aralık. gününe kadar verilmesi gerekmektedir. 2021 ve takip eden yıllarda ise GEKAP Beyannamesi üçer aylık dönemler halinde yılda dört kez verilecektir.

Gekap beyannamesi uzatıldı mi?

2020 yılında ilk geri kazanım katılım payı ödemeleri, 31 Temmuz 2020 tarihine kadar yapılacak. ...

Poşet beyannamesi kaç ayda bir verilir?

Plastik poşet, pil, yağ ve elektronik eşya, ilaç ve ambalajlar için geçen yıl altışar aylık dönemlerle doldurulan geri kazanım katılım payı beyannamesi, bu yıldan itibaren 3 ayda bir verilecek.

Geri kazanım katılım payı gider yazılır mi?

GEKAP Beyannamesi Damga Vergisine tabi değildir. Hesaplanan Geri Kazanım Katılım Payı, gider olarak kayıtlara alınır. Vergi dairesi, beyannamesini süresinde vermeyenleri veya eksik beyanda bulunanları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bildirir.

Gekap beyanı kimler verecek?

2)- GERİ KAZANIM KATILIM PAYI (GEKAP) BEYANNAMESİNİ KİMLER VERECEK: Çevre Kanunu'nun Ek-1 listesinde yer alan ürün/eşya/malzemeleri yurt içinde piyasaya arz edenler (piyasaya sürenler) ve/veya ithal (ithalatçılar) edenler Geri Kazanım katılım Payı beyannamesi vererek ödemesini gerçekleştirir.

2020 2 dönem poşet beyannamesi ne zaman verilir?

2020 YILI İKİNCİ DÖNEM (7.8.9.10.11.12. Aylar) ait beyanname 31.01.2021 Tarihine kadar verilecektir. Tebliğin yayım tarihinden (22.03.2020) önce Ocak/2020 ve Şubat/2020 dönemi için verilen beyannameler üzerine tahakkuk eden geri kazanım katılım paylarının 31.07.2020 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir.

Gekap ertelenecek mi?

Geri Kazanım Katılım Payı (GEKAP) uygulaması, itibariyle uygulamaya başladı. ... Gelir İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak elektronik ortamda gönderilmesi gereken Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamelerinin verilme süresinin Pazartesi gününe kadar uzatıldığını duyurmuştu.

Poşet beyannamesini hangi mükellefler verecek?

Yapılan Düzenleme ile; GELİR VE KURUMLAR Vergisi mükellefi olsun veya olmasın tüm satış noktaları ile piyasaya sürenler/ithalatçılar (Poşet satışları dahil) 2020 yılına ait GEKAP beyannamelerini elektronik ortamda Yılda iki defa vereceklerdir.

Şirketler poşet beyannamesini nasıl verecek?

Geri kazanım katılım payı beyannamesinin, plastik poşetin satışının yapıldığı ve diğer ürünler için piyasaya sürüldüğü/ithal edildiği beyan dönemini takip eden ayın son günü saat 23.59'a kadar yetkili vergi dairesine elektronik ortamda gönderilmesi gerekiyor.

Gekap gider yazilir mi?

GEKAP beyannameleri Vergi Usul Kanunu hükümlerine tabi olmadığından beyanname verilmemesinden ötürü uygulanacak bir vergi cezası bulunmamaktadır. GEKAP Beyannamesi Damga Vergisine tabi değildir. Hesaplanan Geri Kazanım Katılım Payı, gider olarak kayıtlara alınır.

Geri kazanım katılım payı kimler verecek?

2)- GERİ KAZANIM KATILIM PAYI (GEKAP) BEYANNAMESİNİ KİMLER VERECEK: Çevre Kanunu'nun Ek-1 listesinde yer alan ürün/eşya/malzemeleri yurt içinde piyasaya arz edenler (piyasaya sürenler) ve/veya ithal (ithalatçılar) edenler Geri Kazanım katılım Payı beyannamesi vererek ödemesini gerçekleştirir.

Etiket Gekap kapsamında mı?

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik kapsamında tanımlanan ilaçlar birincil ambalajları (cam şişe, metal kapak, karton kutu, plastik, film, etiket ve karton kutu içindeki ölçek kaşığı/kabı, prospektüsü) ile bir bütün olarak değerlendirilir ve birincil ambalajları için ayrıca geri kazanım katılım payı tahsil ...