Okuma kelimesinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Okuma kelimesinin anlamı nedir?
  2. Bayram etmek ne demek?
  3. Sözünü esirgemeyen ne demek?
  4. Esirgemek ne demek TDK?
  5. Çan çan etmek ne demek?
  6. Can Can etmek ne demek?
  7. Dili çözülmek ne anlama gelir?
  8. Dillere pelesenk etmek ne demek?

Okuma kelimesinin anlamı nedir?

(-i) 1. Bir yazıyı meydana getiren harf ve işaretlere bakıp bunları seslendirmek veya düşünceyi anlamak: “Bana umutsuz bir sesle son raporları okudu.” -F. R. 2. (nsz) Yazılmış bir metnin iletmek istediği şeyleri öğrenmek: “Gazete bile okumak istemiyorum.” -B. ...

Bayram etmek ne demek?

Bayram Etmek deyiminin anlamı:Çok sevinmek, sevinçten gününü bayram olarak kutlamak anlamlarına gelen bir deyimdir. Sevinçli günlerin bayramlar olması nedeniyle gerçek anlamının dışında yan anlamdan yararlanılarak kurulmuş bir deyimdir.

Sözünü esirgemeyen ne demek?

sözünü esirgememek ne demek? Düşündüğünü, karşısındakini kıracak bir söz olsa bile söylemekten çekinmemek: “Dikbaşlı ve sözünü esirgemez bir insan olduğundan orada bir köşede, küçük bir kâtip kalmıştı.” -Y. K. Beyatlı.

Esirgemek ne demek TDK?

Korumak, himaye etmek, vikaye etmek: “Senin genç, temiz ve fedakâr ruhunu bu felaketten esirgemek isterim.” -H. C. Yalçın. 2. Bir şeyi yapmaktan veya vermekten kaçınmak: “Hemşiremden esirgediğiniz şeyi ben kabul edecek kadar alçalmadım.” -A.

Çan çan etmek ne demek?

Gerekli gereksiz sürekli konuşmak, yüksek sesle devamlı gevezelik etmek. “Başımda ne çan çan edip duruyorsun, kes artık şu sesini.”

Can Can etmek ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Gerekli gereksiz sürekli konuşmak, yüksek sesle devamlı gevezelik etmek. "Başımda çan çan edip duruyorsun, kes artık şu sesini."

Dili çözülmek ne anlama gelir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Konuşamayan veya susan kişi konuşmaya başlamak. "Baktı baktı, sonunda dili çözüldü." "Babası gelince çocuğun dili çözüldü."

Dillere pelesenk etmek ne demek?

Bu nedenle diline pelesenk etmek deyimi, bir kelime ya da cümlenin dile yapışması anlamına gelir. Dilimize Arapçadan geçmiştir. Diline pelesenk etmek ne demek?