Erkeklerde sünnet nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Erkeklerde sünnet nasıl yapılır?
  2. Narkozla sünnet nasıl yapılır?
  3. Sünnette genel anestezi ne kadar sürer?
  4. Hangi durumlarda sünnet yapılmaz?
  5. Sünnet olurken ne ile kesilir?

Erkeklerde sünnet nasıl yapılır?

Sünnet, erkeklerde penis başını örten ve koruyan üstderinin (prepüs) bir kısmının veya tamamının kesilip atılması böylece glansın (penis başı) açıkta kalmasını sağlamaktır. Erkek sünneti, dinî veya kültürel gerekçelerle pek çok din ve kültürde küçük yaşlardaki erkeklere uygulanır.

Narkozla sünnet nasıl yapılır?

Sünnet nasıl yapılır yeni doğan sünnetinde anestezi bir krem yardımıyla sağlanabilir. Penisin üzerine sürülen krem 45 dakika-bir saatlik bir sürede uyuşmayı sağlar. Alanında uzman olan doktor tarafından sünnet yaklaşık 15-20 dakikalık bir süre zarfında yapılır.

Sünnette genel anestezi ne kadar sürer?

15- 20 dakika sürer ve tabii ki tüm ameliyatlar gibi ameliyathanede ve genel anestezi altında yapılmaktadır. Bu da masrafı artırır.

Hangi durumlarda sünnet yapılmaz?

Acil bir sebep yoksa soğuk algınlığı vs. durumlar iyileştikten sonra yapılmalıdır. Sünnetin kesinlikle yapılmaması gereken en önemli durum hipospadias varlığıdır. Halk arasında "peygamber sünneti " denilen bu durumda idrar çıkış deliği doğuştan olması gerektiği yerde değildir.

Sünnet olurken ne ile kesilir?

Lazer ya da koter yöntemi: Sünnet derisinin bu elektrikli aletler yoluyla kesilmesidir. Ehil olmayan ellerde tehlikeli olabileceği ve kalıcı sakatlıklar bırakabileceğinden önerilmemektedir. Cerrahi yöntem: Klasik olarak cerrahi yoldan kesilerek uçların birbirine dikilmesi şeklinde yapılır.