Torna kelimesinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Torna kelimesinin anlamı nedir?
  2. Torna ne demek TDK?
  3. Freze ne demek?
  4. Torna nedir ne işe yarar?
  5. Torna tezgahında ne yapılır?
  6. Torna parçaları nelerdir?
  7. Torna nasıl kullanılır?
  8. Torna nedir nasıl yapılır?
  9. Freze ne iş yapar?
  10. Torna tezgahı hangi amaçla kullanılır?
  11. Torna işçisi ne demek?
  12. 7223.83 meslek kodu nedir?
  13. 7223.96 meslek kodu nedir?
  14. 9312.02 meslek kodu nedir?

Torna kelimesinin anlamı nedir?

torna anlamı Ağaç veya metal eşyaya yuvarlak bir biçim vermek için kullanılan çarklı tezgâh.

Torna ne demek TDK?

a. Ağaç veya metal eşyaya yuvarlak bir biçim vermek için kullanılan çarklı tezgâh.

Freze ne demek?

Frezeleme, çok sayıda kesici ağzı (dişi) bulunan ve kendi ekseni etrafında dönen bir kesici takımla, doğrusal hareket ederek altından geçen iş parçası üzerinden talaş kaldırma işlemidir. Bu yönüyle freze tornanın tam olarak zıttı bir makinedir denilebilir. Tornada işlenecek parça dönerken, freze de kesici takım döner.

Torna nedir ne işe yarar?

Özellikle Makine ve Metal sektöründe okuyanların/çalışanların lugatlarında ezbere bildiği haliyle anlatırsak: Kendi ekseni etrafında dönmekte olan, metal veya yapay malzemeler üzerinden doğrusal hareket eden kesici takım yardımıyla yapılan talaş kaldırma işlemine tornalama, işin yapıldığı tezgaha ise torna tezgahı ...

Torna tezgahında ne yapılır?

Torna tezgahlarında başlıca tornalama işlemleri ya kullanılan kesici takımın ismiyle ya da yapılan tornalama işlemiyle isimlendirilir. Bunlara örnek olarak konik tornalama, delik delme, diş açma, kanal açma, kesme, raybalama vb. verilebilir.

Torna parçaları nelerdir?

Torna tezgahının kısımları-tornanın kısımları resimli

  • Gövde. Gövde tornanın dökümden yapılan temel organıdır. ...
  • Fener mili kutusu. Fener mili kutusu (Devir hız kutusu) : Torna gövdesinin sol tarafına monte edilen fener mili kutusu, içinde fener milini ve buna hareket veren dişlileri bulundurur. ...
  • İlerleme hız kutusu (Norton kutusu) ...
  • Araba. ...
  • Tabla. ...
  • Suport. ...
  • Kalemlik. ...
  • Gezer punta.

Torna nasıl kullanılır?

Elektronik kumandalı torna tezgahlarının çalışma prensipleri, hidrolik düzenle çalışırlar. Burada kumanda, elektronik olarak uzaktan kumanda edilir. Tezgahın bir elektronik beyni ve üzerinde numaratörleri vardır. Bu tezgahlarda prensip olarak (x, y, z) eksenlerine göre uzaktan kumandalı olarak iş ayarlaması yapılır.

Torna nedir nasıl yapılır?

Tornalama iki hareketin birleşimidir. İş parçasının dönmesi ve takımın ilerleme hareketi ile malzeme üzerinden talaş kaldırma işlemidir. Takımın ilerleme hareketi iş parçasının ekseni boyunca olabilir, bu da parçanın çapının daha küçük bir ölçüye getirileceği anlamına gelir.

Freze ne iş yapar?

MESLEK: Frezeci. Freze tezgahında, metallerin iç ve dış yüzeylerinden talaş kaldırarak bölüntüler, kanallar, profil kanal ve yüzeyler açan kişidir.

Torna tezgahı hangi amaçla kullanılır?

Kullanımı Torna tezgahları ağaç tornalama, metal işleme, metal sıvama, termal püskürtme, parça ıslahı ve cam işlemede kullanılır.

Torna işçisi ne demek?

Torna tezgâhına bağlanan ve kendi ekseni etrafında döndürülen çeşitli şekil ve özellikteki metal ve alaşım türü malzemelerden iş parçalarını teknik resim, kroki veya numuneye göre istenilen biçim ve ölçülere getirmek için, danışarak gerekli ayar ve kumandaları yapan ve talimatlara uygun kesici takım kullanarak işleyen ...

7223.83 meslek kodu nedir?

ISCO-08 Kod sınıflandırmasına göre Tornacı (Torna Tezgahı Operatörü) Meslek Kodu 7223.

7223.96 meslek kodu nedir?

Tornacı (Torna Tezgahı İşçisi) , Eksantrik Pres Tezgahı Operatörü , Alüminyum Doğramacı , meslek kodu ile diğer mesleklerin SGK ve İŞKUR tarafından kullanılan meslek kodlarına ( ISCO-08 ) ulaşabilirsiniz. ISCO-08 Kod sınıflandırmasına göre Tornacı (Torna Tezgahı İşçisi) Meslek Kodu 7223.

9312.02 meslek kodu nedir?

Beden İşçisi (İnşaat) , Genel Alan Temizleme Görevlisi/Meydancı , Pres Tezgahı Operatörü (Kesim) , meslek kodu ile diğer mesleklerin SGK ve İŞKUR tarafından kullanılan meslek kodlarına ( ISCO-08 ) ulaşabilirsiniz. ISCO-08 Kod sınıflandırmasına göre Beden İşçisi (İnşaat) Meslek Kodu 9312.