SGK işitme cihazı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. SGK işitme cihazı nasıl alınır?
  2. Işitme cihazı seçimi nasıl yapılır?
  3. Işitme cihazı kanal sayısı nedir?
  4. İşitme cihazlari ücretsiz mi?
  5. İşitme cihazı kaç yılda bir alınır?
  6. İşitme cihazlarında bant ve kanal sayısı ne demek?

SGK işitme cihazı nasıl alınır?

SGK güvencesi kapsamındaysanız, işitme cihazı bedeli üzerinden, SGK'nin verdiği katkı tutarını düşerek işitme cihazınızı Maxtone şubelerinden alabilirsiniz.

Işitme cihazı seçimi nasıl yapılır?

İşitme cihazı seçimi hastanın işitme kaybının tipi, derecesi, konuşmayı ayırt etme skorları, rahatsız olduğu ses seviyesi, kişinin sosyo-ekonomik yapısı, psikolojik durumu, el becerisi gibi faktörler göz önünde bulundurularak yapılmalıdır.

Işitme cihazı kanal sayısı nedir?

Muse IQ - Starkey - Duymer İşitme Cihazları Kimi işitme cihazlarının kanal sayısı 16 kanal kadarken kimi işitme cihazının kanal sayısı ise 64'tür. Aynı şekilde çocuk işitme cihazları ile yetişkin işitme cihazları arasındaki kanal sayısı da farklıdır.

İşitme cihazlari ücretsiz mi?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 3 milyona yakın kişinin kullandığı işitme cihazlarını eczaneden ve medikal mağazalardan vatandaşa direkt ücretsiz satış dönemi başlattı. Bugüne kadar vatandaşın cebinden ödediği ve daha sonra SGK'dan bedelini aldığı uygulama kaldırıldı.

İşitme cihazı kaç yılda bir alınır?

SGK tarafından yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği(SUT)'ta belirtilen ilgili maddeler işitme cihazı desteğinin 5 senede bir alınabileceğini gösteriyor. Yorumlamak gerekirse SGK bir işitme cihazının ömrünü 5 sene olarak nitelendiriyor ve 5 senede bir işitme cihazı için ödeme yapmayı kabul ediyor.

İşitme cihazlarında bant ve kanal sayısı ne demek?

Pediatrik işitme cihazlarında kanal bant sayısı tam olarak burada önem kazanmaktadır. Tüm bunlar baz alındığında basitçe kanal sayısı sesteki ayrıntı, bant sayısı ise bu ayrıntılar içinde cihazın yapabildiği işlem anlamına gelmektedir.