Yanartaşa nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Yanartaşa nasıl gidilir?
  2. Yanartaş saat kaça kadar açık?
  3. Yanartaş nasıl yanıyor?
  4. Antalya merkezden Çıralı'ya nasıl gidilir?
  5. Yanartaş kaç yıllık?
  6. Yanartaş neden sönmüyor?
  7. Olimpos Çıralı'ya nasıl gidilir?
  8. Olimpos yandı mı?
  9. Yanartaş ücretli mi?
  10. Yanartaş kaç metre?

Yanartaşa nasıl gidilir?

Çıralı Yanartaş'a Nasıl Gidilir? Yanartaş'a Çıralı üzerinden gidiliyor. Çıralı, Antalya Kemer yakınlarında; Kemer'e 40 km uzaklıkta. Kemer Kumluca ana yolundan ayrıldıktan sonra orman içinden giden hafif virajlı yoldan arabayla yaklaşık on dakikada Çıralı'ya ulaşılıyor.

Yanartaş saat kaça kadar açık?

It is open 24 hours.

Yanartaş nasıl yanıyor?

Yanartaş'ın sırrı Hemen anlaşılacağı üzere adı da buradan gelir. Yapılan çalışmalar, kayaların bu çok uzun zaman boyunca nasıl yandığını gösteriyor: Bu alevin kaynağı metan gazıdır. Yer altından yukarı doğru sızan gaz buradaki kayaları yakmaktadır.

Antalya merkezden Çıralı'ya nasıl gidilir?

Toplu taşıma ile gelecekseniz, Antalya Otogarından Kumluca-Kaş istikametine hareket eden otobüslerle, Çıralı kavşağına gelip buradan Çıralı dolmuşlarını kullanarak Çıralı'ya ulaşabilirsiniz. Anayoldan Çıralı'ya 08.40'tan itibaren her saat başı 19.40'a kadar dolmuş var.

Yanartaş kaç yıllık?

Olimpos'un Sönmeyen Ateşi: Yanartaş, Antalya'nın Kemer ilçesi Çıralı köyü yakınlarında küçük, tarihi ve turistik önemi olan doğalgaz kaynağı. Denize yakın manzaralı bir konumda yer alır, taşlar arasından çıkan alevler turistlerin ilgisini çekmektedir. 2500 senedir yanmaktadır, Yunan mitolojisine de konu olmuştur.

Yanartaş neden sönmüyor?

Antalya'da gezilecek yerler arasında öne çıkan Yanartaş'ta bin yılı aşkın süredir aralıksız yanan ateşin kaynağının metan gazı olduğu biliniyor. Yüzeyin hemen altında bulunan ve doğada nadir olarak karşılaşılan rutenyum elementinin sebep olduğu gaz kayaların arasından sızarak sönmeyen ateşi oluşturuyor.

Olimpos Çıralı'ya nasıl gidilir?

Toplu taşıma ile gelecekseniz, Antalya Otogarından Kumluca-Kaş istikametine hareket eden otobüslerle, Çıralı kavşağına gelip buradan Çıralı dolmuşlarını kullanarak Çıralı'ya ulaşabilirsiniz. Anayoldan Çıralı'ya 08.40'tan itibaren her saat başı 19.40'a kadar dolmuş var.

Olimpos yandı mı?

Öyleki alevler turizm cenneti Olimpos'taki tatil beldelerine kadar ulaştı. Olimpos tamamen tahliye edildi. Rüzgarla büyüyen yangın ortalama 15 dakika 1 kilometre yol aldı. 20 saatte 150 hektar alan kül.

Yanartaş ücretli mi?

Yanartaş ya da Chimera, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı mahallesinde bulunan kaya ateşi alanıdır. Yanartaş'ta farklı dönemlerde farklı sayıda alev alanı oluşmaktadır. Turistlerin ilgisini çeken bu alan milli park içerisinde bulunup Çıralı Yanartaş'a 2021 yılı giriş ücreti 12 liradır.

Yanartaş kaç metre?

Kemer'den yaklaşık 35 km. mesafede Çıralı ve Olimpos'un tepelerinde 230 metre yükseklikte yer alan, sonsuz ateş olarak anılan ve doğal bir ateş kaynağına sahip olan Yanartaş, doğal güzellikleri ile birlikte Kemer'de mutlaka görülmesi gereken etkileyici yerlerden birisi konumunda.