Ayşe Bibi Türbesi hangi dönemde?

İçindekiler:

  1. Ayşe Bibi Türbesi hangi dönemde?
  2. Sultan Sencer Türbesi nerede?
  3. Talhatan baba kim?
  4. Bibi Hatun Türbesi kim yaptı?
  5. Sultan Sencer türbesini kim yaptırmıştır?
  6. Ribatı Melik Kervansarayı hangi dönem?
  7. Ribatı Melik hangi devlete aittir?

Ayşe Bibi Türbesi hangi dönemde?

Kazakistan'ın Cambul-Talas'da şehrinde bulunmaktadır. Büyük Selçuklu sultanlarından Alp Arslan'ın kızı ve Karahanlı hükümdarlarından Nasır bin İbrahim'in eşi Ayşe Bibi'ye ait olduğu kabul edilen türbe, 11-12.yy'a tarihlendirilir. 7 X 7 m ölçülerindeki türbe kare planlıdır.

Sultan Sencer Türbesi nerede?

Ahmed Sencer Türbesi, Merv, Türkmenistan Ahmed Sencer/Defnedildiği yer

Talhatan baba kim?

Avluda, iki sanduka bulunmaktadır. Bunlar rivayete göre, asıl adı Ebu Bekir Fazlullah Muhammad bin İbrahim bin Ahmed bin Abdullah olan Talhatan Baba ve onun medrese arkadaşına ait mezarlar olduğu sanılmaktadır. Yapının cephesi nişlerle örülmüştür.

Bibi Hatun Türbesi kim yaptı?

Mimari. Kitabesine göre, cami 1399-1405 yılında Timur'un emriyle inşa edilmiştir. Birçok Müslüman orta çağ yapısı gibi, özellikle de eyvanlı avlu kompozisyonu açısından tipik özelliklere sahiptir.

Sultan Sencer türbesini kim yaptırmıştır?

Ahmed Sencer Türbesi
Mimar(lar)Muhammed ibn Aziz
Mimari türTürbe
Mimari biçimSelçuklu mimarisi
İnşaat başlangıcı1157
9 satır daha

Ribatı Melik Kervansarayı hangi dönem?

İnşa Tarihi: Ribat-ı Melik Kervansarayı'nın 11. yüzyılda Şems-ül Mülk unvanı ile tanınan Karahanlı hükümdarı Nasır bin İbrahim tarafından hicri 4-1079) de inşa edildiği bilinmektedir. Konumu: Yapı, Buhara-Semerkand arasında Malik bozkırında Kermin yakınlarında bulunmaktadır.

Ribatı Melik hangi devlete aittir?

Buhara-Semerkand yolu üzerinde bulunan eser, 86x86m ölçülerindedir. Karahanlı dönemininde inşa edilen yapı 1078-79 yılında Sultan Alaparslan'ın kızı ile ile evlenen Karahanlı Hükümdarı Karahanlı Hükümdarı Nasır bin İbrahim tarafından yaptırılmıştır.