Arçelik klima Soğutmuyorsa sebebi nedir?

İçindekiler:

  1. Arçelik klima Soğutmuyorsa sebebi nedir?
  2. Klima Üflemiyor neden?
  3. Klima kompresörünün çalışıp çalışmadığı nasıl anlaşılır?
  4. Araç klima neden az soğutur?
  5. Klima kompresörü neden bozulur?

Arçelik klima Soğutmuyorsa sebebi nedir?

Uygun sıcaklık seçilmemiş olabilir, soğutma konumuna alın. Hızlı soğutma özelliğini seçerek kullanmayı deneyin. Çözülmezse filtreleri kirli olabilir temizleyin. Klimanız hâlâ soğutma yapmıyorsa dış ünitesinin (motoru) teras gibi uzun süre güneş gören bir yerde konumlanmış olup olmadığını kontrol edin.

Klima Üflemiyor neden?

Klima soğuk üflemiyor nedeni ilk akla gelen klima gazının eksilmesi olabilir. Ama bunun sebebi klima gazı da olmaya bilir. Klima dış ünitesi motor arızası, kaçak gibi sebeplerde olabilir. Farklı klima markalarına göre de klima arızası değişmektedir.

Klima kompresörünün çalışıp çalışmadığı nasıl anlaşılır?

Klima kompresörünün ses yapıp yapmadığını anlamanın en iyi yolu araç çalışırken ve hiç ses yokken a.c tuşuna basılarak klimanın aktif hale getirilmesidir. Eğer ses başlar ise sorun klima kompresöründen denilebilir. Ancak eskimiş v kayışı da klima kompresörünün çalışması ile zorlanmaya başlayarak ses yapabilmektedir.

Araç klima neden az soğutur?

KLİMA NEDEN SOĞUTMUYOR? Aracın klimasını çalıştırdığınızda eğer istenen soğutma sağlanamıyorsa bu durumun iki sebebi olabilir. Bunlardan ilki ve en sık görüleni polen filtresinin tıkalı olmasıdır. İkinci ve sık rastlanan diğer durum ise klima gazının bitmiş olmasıdır.

Klima kompresörü neden bozulur?

Klima kompresörü arızasına neden olan durumlar ise; Klima gazının bitmiş olması arızaya sebep olabilir. Kompresörün elektrik müşürü ve soketinde arıza meydana gelmiş olabilir. Klima gaz borularında kaçak meydana gelmiş olabilir.