Ayçiçeği ve pirinç en çok hangi bölgede yetişir?

İçindekiler:

  1. Ayçiçeği ve pirinç en çok hangi bölgede yetişir?
  2. Ayçiçeği nerenin meşhur?
  3. Ayçiçeği en çok nerede yetişir?
  4. Şeker pancarı hangi bölgede yetişir?
  5. Muz en çok nerede yetişir?
  6. Muz her yerde yetişir mi?
  7. Muzun ana vatanı neresidir?
  8. Muz turunçgil mi?
  9. Turunçgil ürünleri nelerdir?
  10. Portakal limon ve muz yetişmesi için hangi iklim şartı gereklidir?
  11. Turunçgil tarımına ne zarar verir?
  12. Portakal hangi iklim şartlarında yetişir?
  13. Portakal ağacı kaç derece soğuğa dayanır?
  14. Limon eksi kaç derece soğuğa dayanır?
  15. Mandalina kaç derece soğuğa dayanır?
  16. Elma ağacı kaç derece soğuğa dayanır?
  17. Kayısı ağacı kaç derece soğuğa dayanır?
  18. Kiraz Çiçeği kaç derece soğuğa dayanır?
  19. Kışın serada ne yetişir?
  20. Kars Ardahan da ne yetişir?
  21. Ardahan'ın hangi meyvesi meşhur?
  22. Iğdır ne yetişir?

Ayçiçeği ve pirinç en çok hangi bölgede yetişir?

Cevap: Ayçiçeği: Marmara Bölgesi, Akdeniz, Ege. Pirinç: Karadeniz, Akdeniz, Ege.

Ayçiçeği nerenin meşhur?

Ayçiçeği en yoğun olarak Trakya civarlarında yetiştirilmektedir. Akdeniz bölgesinin iç kısımlarında da ayçiçeği yetiştiriciliği yoğun olarak yapılmaktadır.

Ayçiçeği en çok nerede yetişir?

Ayçiçeği tarımı dünyada en fazla Rusya, Ukrayna, AB-28, Arjantin ve Çin'de yapılmaktadır.

Şeker pancarı hangi bölgede yetişir?

Bu nedenle şeker pancarının üretimi oldukça önemlidir. Şeker pancarı ülkemizde Batı bölgesi, Orta Anadolu bölgesi ve doğu Anadolu Bölgesinde yetişmektedir. Fakat şeker pancarı üretiminde kök veriminin en yüksek olduğu bölge batı bölgesidir. Nem ve yağışın bol olduğu yerlerde genellikle sulanmadan üretimi yapılmaktadır.

Muz en çok nerede yetişir?

Ayrıca Hindistan, Ekvator, Meksika, Endonezya, Tanzanya, Kosta Rika, Kolombiya, Vietnam, Mısır, Bangladeş, Kamerun, Papua, Kenya ve Honduras bölgelerinde muz yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde muz yetiştiriciliğine bakıldığında sıcak iklim bölgesi olan Akdeniz bölgesinde yetiştirildiği bilinmektedir.

Muz her yerde yetişir mi?

Gövdesi toprak altında yetişen meyve, şeker açısından zengin ve kolay tüketilebilirdir. Muzun, ticari amaç güdülerek üretiminin yapılması 1930 yıllarına kadar dayanmaktadır. Muz, ülkemizin her bölgesinde yetişmez.

Muzun ana vatanı neresidir?

Anavatanı Güneydoğu Asya ve Uzak Doğu olan muz 1930'lu yıllarda Türkiye'de yetiştirilmeye başlandı. Muz, Akdeniz Bölgesi'nin hafif don olaylarının görüldüğü Mersin'in Anamur, Bozyazı, Antalya'nın Gazipaşa ve Alanya ilçelerindeki çiftçilerin en önemli geçim kaynağı arasında yer alıyor.

Muz turunçgil mi?

Turunçgil ve muzun en çok yetiştiği bölge Akdeniz'dir. Kışı ılık olan iklimlerde yetişen turunçgiller, kireçli toprak sever. Turunçgil ve muzun en çok yetiştiği bölge Akdeniz'dir. ... Dünyada ise Çin, Brezilya, İtalya, Amerika, Meksika, Hindistan ve Mısır en büyük narenciye üreticileri arasında sayılabilir.

Turunçgil ürünleri nelerdir?

Narenciye ya da turunçgiller, turunç, portakal, mandalina, greyfurt ve limon gibi ekonomik değeri yüksek olan Citrus cinsi meyve ağacı türlerini de içine alan bir bitki topluluğudur.

Portakal limon ve muz yetişmesi için hangi iklim şartı gereklidir?

Yazları soğuk ve kurak kışları ılık ve yağışlı iklim gereklidir. zaten bu meyvelerin çok büyük bir bölümü türkiye de akdeniz bölgesinde yetişir. akdeniz bölgesindede akdeniz iklimi görülür ve akdeniz iklimindede yazları soğuk ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçer.

Turunçgil tarımına ne zarar verir?

Uzun sürerse zararı da artar. İkinci önemli iklim faktörü, rüzgardır. Rüzgar hem şiddetiyle (ağaçların kırılması, meyve dökümü), hem de soğukluğuyla turunçgillere zarar verir. Akdeniz bölgesinde yetiştirilecek olan bütün çeşitlerin, uygun anacı turunçtur.

Portakal hangi iklim şartlarında yetişir?

Her ne kadar kış meyvesi olsa da soğuk hava şartları gelişimini olumsuz yönde etkiler. Ilıman iklimlerde yetişen bir ağaç meyvesidir. Drenajlı topraklar portakal için verimlidir. Eğimli alanlarda yetiştirilmeye uygundur.

Portakal ağacı kaç derece soğuğa dayanır?

Turunçgil ağaçlarının ve meyvelerinin soğuğa dayanımı farklıdır. Dayanıklılık oranları azdan çoğa doğru aşağıdaki gibidir. Limon -8 ºC'de, Portakal -9 ºC'de, Mandarin ağaçları ise-12 ºC'de tamamen ölebilir. Don zararı ağacın üzerindeki meyve yüküne göre değişir.

Limon eksi kaç derece soğuğa dayanır?

Limon ağaçlarının yetiştirildiği yerde, hava sıcaklığının O derecenin altına düşmemesi iyi olur. Çünkü -8, -9 derecelerin altına düşen sıcaklıklarda, limon ağaçları donar ve ölür. Dayanamadığı en yüksek sıcaklıklar ise, 45 derece ve üzeridir.

Mandalina kaç derece soğuğa dayanır?

Bu ağacın yetiştiriciliğinin yapıldığı yerde sıcaklıklar -3, -4 derecenin altına düşmemelidir. -9, -10 derecenin altına düşen sıcaklıklarda mandalina ağaçları donup ölebilir. Dayanamayacağı en yüksek sıcaklıklar ise, 45 derece ve üzeridir.

Elma ağacı kaç derece soğuğa dayanır?

Örneğin; kış mevsiminde yani ağaçların uyku dönemlerinde elma, erik ve kiraz ağaçları yaklaşık -30°C´ye, armut ve şeftali yaklaşık -25°C´ye dayanabilirken, ağaçlar tomurcuk dönemine gir diklerinde 0°C sıcaklıkta tomurcukların ortalama %12-17´si, -3°C´de ise %60 -80´i zarar görmektedir.

Kayısı ağacı kaç derece soğuğa dayanır?

Sıcaklık düşüşünün sert çekirdekli meyve türlerinin hangi gelişim aşamasında meydana geldiği hasar şiddeti ile yakından ilişkilidir. Kayısı yarım saat ve daha az süre -3,9°C kalırsa tomurcukları, -2,2 °C kalırsa açmış çiçekleri -0,6 °C kalırsa küçük meyveleri zarar görür.

Kiraz Çiçeği kaç derece soğuğa dayanır?

Çiçek tomurcukları -2 ila -4 derece soğuğa dayanmasına rağmen, açan çiçekler -2 derecede donar. Odunsu bölümler ise -40 derece soğuğa kadar dayanabilir. Vişne ilkbaharda geç çiçeklenmeye başladığından, bu dönem olan donlardan zarar görmez.

Kışın serada ne yetişir?

Kışın kök sebzelere ihtiyacımız artar; pancar, turp, havuç, kereviz gibi... Ayrıca ıspanak, pırasa, lahana, pazı gibi sebzeler vazgeçilmezler arasındadır.

Kars Ardahan da ne yetişir?

Bu alt bölgede arpa, buğday, çavdar, fasulye, mısır, elma, erik, kiraz, vişne, ceviz, patates, lahana, salatalık, marul ve soğan gibi tarımsal ürünler yetiştirilebilmektedir. Yetiştiriciliği yapılan bu ürünler çoğunlukla öz tüketimde kullanılmaktadır.

Ardahan'ın hangi meyvesi meşhur?

Ardahan'da çiftçilik yapan Fevzi ve Filiz Topçu çifti, 2 yıl önce soğuk hava rekorunun kırıldığı Göle İlçesi'nde, iklim şartlarına aldırış etmeden sıcak iklimde yetişen kavun, karpuzdan; kiraz ve duta kadar 30 çeşit meyve ile sebze ürettiler.

Iğdır ne yetişir?

7 bin 300 kayıtlı çiftçi faaliyet gösterdiği Iğdır´ın bereketli topraklarında çiftçiler, başta kayısı, domates, elma, şeftali, karpuz, kavun, patlıcan, fasulye, biber, salatalık,ceviz, kiraz, dut, erik, mısır ve pamuk olmak üzere birçok ürün üreterek iç ve dış piyasaya satarak ekonomiye katkı sağlıyorlar.