Derin Ven Trombozu nedir belirtileri?

İçindekiler:

  1. Derin Ven Trombozu nedir belirtileri?
  2. Derin Ven Trombozu nasıl teşhis edilir?
  3. Derin Ven Trombozu iyileşir mi?
  4. Derin Ven Trombozu nasıl oluşur?

Derin Ven Trombozu nedir belirtileri?

Akut Derin Ven Trombozu'nun en sık belirtisi nedir? Ani bir şekilde bacakta şişlik ve ağrı oluşmasıdır. Bacaktaki şişlik sebebiyle çap artışı olur, hareket esnasında ağrı ve hassasiyet gelişir. Yürürken veya ayakta sabit dururken bu şikayetler daha da artar.

Derin Ven Trombozu nasıl teşhis edilir?

Derin Ven Trombozu Nasıl Teşhis Edilir? Ayrıntılı bir fizik muayene ve sonrasında Venöz Doppler testi ile tanı konulabilmektedir. Tecrübeli bir kalp damar cerrahına başvurmak doğru tanı konuşmasında büyük önem taşımaktadır.

Derin Ven Trombozu iyileşir mi?

Derin ven trombozu tedavi edildikten sonra hasta tamamen iyileşebilir ve şikayetleri geçebilir. Ancak tedaviye rağmen genellikle iki nedenden dolayı hastada kalıcı bazı şikayetler gelişebilir: Derin ven trombozunda damarlarda oluşan pıhtı klasik tedaviyle tam temizlenemeyebilir.

Derin Ven Trombozu nasıl oluşur?

Çünkü varisli damarlar genişlemiştir ve içindeki kanın akışı bozulmuştur. Bu duruma bir de dizleri kırıp oturma, bağdaş kurma ve hareketsizlik de eklenince kan bacak damarı içinde pıhtılaşır. Bu pıhtılaşmaya "Derin Ven Trombozu" veya DVT denir.