Emitasyon ürün ne demek?

İçindekiler:

  1. Emitasyon ürün ne demek?
  2. Imitasyon ne demek TDK?
  3. Imitasyon mu?
  4. Imitasyon denince akla ne gelir?
  5. Altında imitasyon ne demek?
  6. Imitasyon ürün almak suç mu?
  7. Imitasyon altın nedir?
  8. Sahte bileziğe ne denir?
  9. Çakma ürün satmak yasak mı?
  10. İmitasyon altın anlaşılır mı?
  11. İmitasyon bilezik fark edilir mi?

Emitasyon ürün ne demek?

ürün bire bir yakın ama orjinal değilse o ürün emitasyon ürün olarak diyebiliriz. emitasyon kelime anlamı ile taklit , sahte , orjinaline yakın , orjinaline benzetme anlamı içermektedir.

Imitasyon ne demek TDK?

İmitasyon kelimesinin TDK anlamı kişilerin merak ettiği bir bilgidir. İmitasyon sözcüğü genellikle, gerçeğe yakın yapılan ürünler hakkında kullanılan bir sözcüktür. TDK anlamı da, gerçeğe yakın olandır.

Imitasyon mu?

Bu kelime genellikle Emitasyon şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı İmitasyon şeklinde olmalıdır.

Imitasyon denince akla ne gelir?

Herhangi bir ürün kopyalanarak birebir benzeyen başka bir ürün çıkarılması, taklit edilmesidir. Genellikle pahalı eşyaların daha uygun fiyatlı kopyalarını tanımlamak için kullanılan imitasyon kelimesi, mücevher, değerli madenler, çanta, kıyafet, ayakkabı gibi eşyaları betimlemektedir.

Altında imitasyon ne demek?

İmitasyon gerçeğine benzetilerek yapılmış olan süs eşyasıdır. Türk Dil Kurumu imitasyon kelimesini "taklit" olarak tanımlamıştır. Altın genelde manyetik değildir. ... Özgül ağırlığı yüksek olduğundan, altın takılar, imitasyon takılara göre daha ağırdırlar.

Imitasyon ürün almak suç mu?

İmitasyon kullanmanın bir suç olduğuna dair alınan bir karar olmamakla beraber; taklit mal üretmek, satmak, ithal ve ihraç etmenin cezası vardır. Bu suçları yapmanın 3 yıla kadar hapis cezası vardır. Kanunda tüketiciler için ise herhangi bir yaptırım öngörülmüyor.

Imitasyon altın nedir?

İmitasyon gerçeğine benzetilerek yapılmış olan süs eşyasıdır. Türk Dil Kurumu imitasyon kelimesini "taklit" olarak tanımlamıştır. Altın genelde manyetik değildir. ... Özgül ağırlığı yüksek olduğundan, altın takılar, imitasyon takılara göre daha ağırdırlar.

Sahte bileziğe ne denir?

İmitasyon bilezikler genelde düğün ve nişanlarda hem gelin tarafından hem de düğüne ve nişana katılan kadınlar tarafından kullanılıyor. ... Sahte bileziklere talep tabi ki bu kadarla sınırlı değil.

Çakma ürün satmak yasak mı?

Bu hukuki değerlendirmeye göre atılı eylem 556 sayılı KHK hükümleri kapsamında suç oluşturmayacaktır” denildi. ...

İmitasyon altın anlaşılır mı?

Eğer çekim oluşuyorsa bunun sahte olduğunu anlayabilirsiniz. Bir de altın madenin bir diğer özelliği ise özgül ağırlığıdır. ... 22 ayar altın bileklik satın aldığınızı var sayın, bu altının sesi tok olur, sahte veya imitasyon bir altın ise sesi daha tiz olacaktır.

İmitasyon bilezik fark edilir mi?

İşte tam da bu yüzden üretimimiz olan imitasyon bileziklerin gerçeğinden ayırt edilmesi çok güçtür. Sahte Bilezik sarrafa götürülmediği sürece veya kullanan kişinin özellikle karşısında ki kişiye belirtmediği sürece sahte altın bileziklerimizin gerçek olmadığı anlaşılmaz.