Çekin ibraz süresi nedir?

İçindekiler:

  1. Çekin ibraz süresi nedir?
  2. Çek kaç gün geçerli?
  3. Çekin düzenleme tarihinden itibaren ne kadar sürede ibraz edilmesi gerekir?
  4. Çekler ne olacak 2021?
  5. Çekler durduruldu mu?

Çekin ibraz süresi nedir?

Çekin ödemesini almak için bankaya veya takas odasına sunulmasına ibraz denir. ... Çek düzenleme yeri olan şehirde ödenecekse “10 gün”; Çek düzenleme yeri olan şehirden başka bir şehirde fakat aynı kıtada ödenecekse “1 ay”; ve, Ayrı kıtalarda çekilip ödenecek olan çeklerde ibraz süresi “3 ay”dır.

Çek kaç gün geçerli?

Çek; - Keşide edildiği (düzenlendiği) yerde ödenecekse on gün, - Keşide yeri ile ödeme yeri farklı yerlerde ise, bir ay içinde muhatap bankaya ibraz edilmelidir. - Keşide yeri ile ödeme yeri farklı kıtalardaki ülkelerde olması halinde, ibraz süresi, üç ay olarak öngörülmüştür.

Çekin düzenleme tarihinden itibaren ne kadar sürede ibraz edilmesi gerekir?

TTK m.796'ya göre bir çek, düzenlendiği yerde ödenecekse on gün; düzenlendiği yerden başka bir yerde ödenecekse bir ay içinde muhataba ibraz edilmelidir.

Çekler ne olacak 2021?

Bu şu anlama geliyor: 30 Nisan 2021 ile 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında karşılıksız çek suçu işlenmeyecek! Eğer elinizdeki çek, düzenlendiği yerde ödenecekse, ödeme için ibraz süresi 10 gün, düzenlendiği yer ile ödeneceği yer farklıysa, 1 aydır.

Çekler durduruldu mu?

Çalışana maaş, bankalara kredi ödemesi aksatacak karardan tepkiler üzerine vazgeçildi. Resmi Gazete'nin bugünkü (30.04.2021) sayısında yer alan vergi usul kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanuna göre, çeklerin bankalara ibrazı ile icra iflas takipleri 'e kadar durduruldu.