Survey yapmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Survey yapmak ne demek?
  2. Gemi Sörvey ne demek?
  3. Kara sörvey nedir?
  4. Sörvey kuruluşları nedir?
  5. Fribord boyu nedir?
  6. Lumbuz ne demek?
  7. Geminin klası ne demek?
  8. Tekne sörvey nedir?
  9. 1 draft kaç metre?
  10. Gemide Lumbuz nedir?
  11. Klas Sörveyör nedir?

Survey yapmak ne demek?

Kesin ölçümler yapmak, kaydetmek ve verileri doğrulamak; Araziler ile ilgili çeşitli dokümanları ve raporları hazırlamak; ... Arazi, tapu ve kira gibi konularda yasal belgeleri hazırlamak; Projelerin uygunluğunu denetlemek ve takibini yapmak, yer alır.

Gemi Sörvey ne demek?

Denizcilikle ilgili mevzuat veya uluslararası sözleşme kurallarına göre sörvey mahallerinde denetim yapan, rapor hazırlayan ve sonuçlarını belgelendiren kişidir.

Kara sörvey nedir?

(6) Kara sörveyi, aşağıda belirtilen hususlarla ilgili olarak teknenin karada yapılan muayenesidir.

Sörvey kuruluşları nedir?

Klas kuruluşları, denizcilik sektöründe denetim ve gözetim yapan bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar kısaca klas ya da loyd olarak da bilinirler. ... Bu denetimleri yapan kişilere sörveyör adı verilir.

Fribord boyu nedir?

(10) Fribord boyu 24 metreden küçük yük veya yolcu taşıyan gemilerin asgari yükleme sınırı mesafesi tescil boyunun her metresi için; yolcu gemilerinde 2 santimetre, yük gemilerinde ise 1 santimetre olarak hesap edilir.

Lumbuz ne demek?

Lumbuz, gemilerin iç kısımlarını aydınlatmak için bordalara ve güvertelere açılmış olan yuvarlak deliklerdir. Lumbuz terimi bu deliklerin etrafına oturacak şekilde pirinçten yapılmış içeriye doğru açılması sağlanan cam kapağı ve iç taraftan cam kapağı kapatan ve madenden yapılmış kör kapakların tümünü ifade eder.

Geminin klası ne demek?

Klas kuruluşları, denizcilik sektöründe denetim ve gözetim yapan bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar kısaca klas ya da loyd olarak da bilinirler. Geminin inşa sürecinde belirli kurallara göre uygunluğu klaslar tarafından denetlenir. ... Klasların denetimine esas olan kurallar uluslararası ve ulusal kurallardır.

Tekne sörvey nedir?

Alım öncesi sörvey, teknenin, makinesi ve diğer donanımların kondisyonunu belirleyen geniş kapsamlı bir sörveydir. Bu sörveyin gerçekleştirilebilmesi için teknenin karada olması gereklidir. Bu sörveyin amacı; teknenin kondisyonunu belirten bir rapor ortaya çıkararak alıma ve fiyatlandırmasına karar vermeyi sağlamaktır.

1 draft kaç metre?

Düzeltilmiş trim = Düzeltilmiş kıç draft – Düzeltilmiş baş draft = 10,97145 m – 10,61845 m = 0,353 m'dir.

Gemide Lumbuz nedir?

Lomboz, gemilerde kamara ve alt güverteleri havalandırma ve aydınlatma için üzere bordalardan ve üst güvertelerden açılan yuvarlak pencere. ... Lumbara Ağzı : Gemilerin sancak ve iskele taraflarında bulunan borda iskelelerinin üst tavanlarının bulunduğu yer hizasındaki güverte kısmı. ...

Klas Sörveyör nedir?

Klas kuruluşları, denizcilik sektöründe denetim ve gözetim yapan bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar kısaca klas ya da loyd olarak da bilinirler. Geminin inşa sürecinde belirli kurallara göre uygunluğu klaslar tarafından denetlenir. Bu denetimleri yapan kişilere sörveyör adı verilir.