Araç katarı ne demek?

İçindekiler:

  1. Araç katarı ne demek?
  2. Araç katar ağırlığı ne demek?
  3. Ruhsatta yazan azami yüklü ağırlığı nedir?
  4. Kantar ağırlığı ne demek?
  5. Iki römorklu katar nedir?
  6. Azami yük ağırlığı ne demek?
  7. Kamyonetler Kantardan kaç kilo ile geçiyor?
  8. Kantar toleransı nedir?
  9. Ticari taşıt ne demek?
  10. Azami yük ne demek?
  11. Çeki demiri kaç kilo çeker?
  12. Ford Transit kaç kg yük taşır?

Araç katarı ne demek?

TAŞIT KATARI: Karayolunda bir birim olarak seyretmek üzere birbirine bağlanmış taşıtlardır.

Araç katar ağırlığı ne demek?

Motorlu araç sahipleri römork azami yük ağırlığı belirli bir aralıkta yük taşıyabilir. ... Örneğin bir aracın azami yüklü kütlesi 2252 kg ve katar ağırlığı 3600 kg oluyor ise bu araca azami olarak takılabilecek römork azami çekme ağırlığı 3600-2252: 2348 kg olmaktadır. Bu değer azami yüklü römork kütlesi olmaktadır.

Ruhsatta yazan azami yüklü ağırlığı nedir?

Azami yüklü ağırlık, yük taşımacılığı yapan araçların, yüklü iken kantara girdiklerinde, gelebilecekleri en yüksek ağırlıktır. Aracın kendisi ile yükün toplamı azami yüklü ağırlığı meydana getirir.

Kantar ağırlığı ne demek?

56,452 gram (56.5 kg) ağırlığında veya 44 okkalık bir ağırlık ölçüsü birimi.

Iki römorklu katar nedir?

Karayolunda bir birim olarak seyretmek üzere birbirine bağlanmış en az bir çeken ve en çok iki çekilen römork veya bir yarı römork ile bir römorktan oluşan araçtır. ...

Azami yük ağırlığı ne demek?

Azami ağırlık :Taşıtın güvenle taşıyabileceği azami yükle birlikte ağırlığıdır. ... Azami Toplam ağırlık:Araçların karayolu yapılarından güvenle ve yapıya zarar vermeden geçebilmeleri için saptanan toplam ağırlıktır.

Kamyonetler Kantardan kaç kilo ile geçiyor?

Genelde kamyonet diye gecen araçlarda Tonaj sınırı 3.350 kg.dir. Ancak cogu araç boş iken, yani herhangi bir yük taşımazken, ağırlığı 3.000-3.100 kg gelmektedir.

Kantar toleransı nedir?

Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller İle Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik yayımlanmıştır. Yönetmeliğe göre % 5 olan tartı toleransı aşağıdaki gibi değiştirilmiştir. (1)Tartı toleransı; en çok [(aracın azami ağırlığının % 3,75'i) + 500] kilogram olarak kabul edilir.

Ticari taşıt ne demek?

Kazanç sağlamak amacıyla yük ve yolcu taşımasında kullanılan ve trafikten ticari plaka alan taşıtlardır.

Azami yük ne demek?

Azami Ağırlık: Taşıtın, güvenle taşıyabileceği yükle birlikteki en fazla ağırlığıdır.

Çeki demiri kaç kilo çeker?

2- 1250 kg arka dingil azami yüklü kütlesini ifade etmekte olup ,azami yüklü veya römork takilan aracin dingil küteleri (yere basma ceğerleri) bu kg geçemeyeceğini ifade etmektedir.

Ford Transit kaç kg yük taşır?

Ford'un 5 tonluk Transit kamyoneti ise müşterilere üç dingil mesafesi, dört şasi uzunluğu, veya sürücü dahil yedi kişiye kadar koltuk içeren çift kabin gibi özellikler arasından gereksinimlerine en uygun olanları seçebilme imkânı sunuyor. 5 tonluk Transit kamyonetin 'çift kabin' versiyonu, kasasız olarak, ...