Elyaf yastık nedir?

İçindekiler:

  1. Elyaf yastık nedir?
  2. Elyaf malzemeleri nelerdir?
  3. Elyaf nasıl bir madde?
  4. Elyaf kalitesi nasıl anlaşılır?

Elyaf yastık nedir?

Boncuk Silikon Elyaf, Silikonize elyaf'ın 5mm çapında ince elyaf toplarından oluştuğu bir elyaf çeşididir. Silikonize elyafın tüm avantajlarını bünyesinde barındırır. Bu ince elyaftan 5mm toplar oluşturulmasının sebebi; Boncuk Silikon Elyaf'ın dolgu olarak kullanıldığında, yastıkta oluşan toplanmayı önlemesidir.

Elyaf malzemeleri nelerdir?

Pamuk, kapok, keten, kenevir, jüt, rami, manila, alfa, sisal, koko, bitkilerden elde edilen belli başlı elyaflardır. yün, moher, deve tüyü, kaşmir, lama, angora tavşan tüyü alpaka, ipek ise hayvani kaynaklı tabii elyaflardır.

Elyaf nasıl bir madde?

Elyaf, Lif kelimesinin çoğulu olup, gerilebilme ve kopma mukavemeti ile bükülebilme, birbiri üzerine yapışabilme yeteneği olan ve boyu enine göre çok daha uzun olan renkli ve renksiz lif topluluğuna denir. Madeni kaynaklardan elde edilen doğal elyaflar ve kimyevi yöntemlerle elde edilen elyaflar vardır.

Elyaf kalitesi nasıl anlaşılır?

Elyaf boylarının yanında elyafın kalitesini etkileyen diğer özellikler parlaklık, incelik, mukavemet, esneklik, ısı iletkenliği, nem çekme özelliği, su çekme özelliği, küflenme, ısı etkisi, bo yanma yatkınlığı ve eğirme kabiliyetinden ibarettir.