Yakın anlamlılık ne demek?

İçindekiler:

  1. Yakın anlamlılık ne demek?
  2. Çekinmek sözcüğünün yakın anlamlısı nedir?
  3. Çekinmek ne anlama gelir?
  4. Korkak kelimesinin yakın anlamı nedir?
  5. Dost kelimesinin yakın anlamlısı nedir?
  6. Ufak tefek yakın anlamlı mı?
  7. Yakın kelimesinin eş anlamı nedir?

Yakın anlamlılık ne demek?

Özellikleri, Örnekleri. Yakın anlam: Bir sözcükle eşanlamda olmayan, fakat anlam bakımından ona yakın, onu çağrıştıran sözcük ya da sözcüklerin kazandırdığı farklı anlamlardır.

Çekinmek sözcüğünün yakın anlamlısı nedir?

Açıklama: ÇEKİNMEK KELİMESİNİN YAKIN ANLAMLISI kaçınmak, korku, saygı dır...

Çekinmek ne anlama gelir?

çekinmek ne demek? Karşı karşıya oturup yalnız kaldığımız zaman göz göze gelmekten çekindiğini de hissettim. Bir şey sürünmek.

Korkak kelimesinin yakın anlamı nedir?

Yakın anlam : Anlamdaş gibi görünen, yazılış ve okunuşları farklı olan kelimelerdir. Şimdi sorunuzun cevabına bakalım : Korkak kelimesinin yakın anlamlısı "tabansız"dır.

Dost kelimesinin yakın anlamlısı nedir?

Dost sözcüğünü kendimize en yakın gördüğümüz kişiler için kullanmaktayız. Dost, güvenilen, gönüldaş, sevilen, iyi anlaşılan kimsedir. Bu durumda dost sözcüğünün eş anlamlısı “arkadaş” sözcüğü kabul edilmektedir. Dost, en yakınımızda bulunan, ihtiyacımız olduğunda bize yardımcı olan ve derdimizi dinleyendir.

Ufak tefek yakın anlamlı mı?

Biri anlamlı diğeri anlamsız sözcüklerin art arda gelmesiyle:eski püskü, yırtık pırtık, ufak tefek, eğri büğrü, estek köstek, incik boncuk, çoluk çocuk, bakkal çakkal, sıkı fıkı, süs püs, hayal meyal, soy sop...

Yakın kelimesinin eş anlamı nedir?

Yakın kelimesinin eş anlamı 7 adet karşılığı bulunmaktadır. ... Yakın sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler andıran, benzeyen, doğru, dürüst, gerçek, namuslu ve yasa sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.