Kolonoskopi öncesi nasıl hazırlık yapılır?

İçindekiler:

  1. Kolonoskopi öncesi nasıl hazırlık yapılır?
  2. Kolonoskopi diyetinde patates yenir mi?
  3. Kolonoskopiden sonra ağrı kesici içilir mi?
  4. Kolonoskopi için hastanede yatılır mı?

Kolonoskopi öncesi nasıl hazırlık yapılır?

Kolonoskopiden bir gün önce: Katı yiyecekler tüketilmemelidir. Bunun yerine su, çay, meyve suyu tüketilebilir. Kolonoskopiden bir gün önce bir veya iki kez yoğurt tüketilebilir. Kolonoskopi sırasında kanla karışabilecek kırmızı sıvılardan kaçınmak önemlidir.

Kolonoskopi diyetinde patates yenir mi?

İŞLEM ÖNCESİ Bu nedenle 48 saat önceden katı gıda alımı kesilmeli ve işlem gününe kadar sadece berrak sıvı-yumuşak gıdalarla beslenilmelidir. İşleme 48-24 saat kala berrak, açık renkte meyve suyu, tanesiz komposto, çay, et ve tavuk suyu, tavuk eti, muz ve haşlanmış patates tüketilebilir.

Kolonoskopiden sonra ağrı kesici içilir mi?

Kolonoskopi sonrası yaşanabilecek problemler Kolonoskopi sırasında yapılacak rahatlatıcı ve ağrı kesici ilaçların solunum sistemi üzerinde ve kalp üzerinde baskılayıcı etkileri olabilmekte ve nadir olarak alerjik reaksiyonlara yol açabilmektedir.

Kolonoskopi için hastanede yatılır mı?

Kalın bağırsağın son kısmına kadar yerleşen hastalıkların tanısında, biopsi almada ve poliplerin çıkarılmasında kullanılır. Bu işlem için hastanede yatmaya gerek yoktur. Günlük randevu alınarak yapılabilir bir uygulamadır. Kolonoskopi aşağıdaki özelliklere sahip bireylere yapılmalıdır.